Do zastojev prihaja zaradi preureditve cestninske postaje Log na primorski avtocesti, katere prvo fazo je Dars začel 3. septembra. Skupaj s pogodbenimi partnerji je začel odstranjevati betonske otoke, ki ločijo cestninske steze za vinjetna vozila. Te naj bi odstranili predvidoma do sredine septembra.

Prometno-informacijski center še poroča, da cestninjenje nevinjetnih (tovornih) vozil na cestninski postaji Log poteka kot do sedaj, za vinjetna vozila pa sta odprti po dve vinjetni stezi v vsako smer.

Na primorski avtocesti med počivališčema Ravbarkomanda in Studenec promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Zaprta je polovica štajerske avtoceste med predorom Ločica in cestninsko postajo Vransko v smeri Maribora, promet poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste. Zaprt je priključek Vransko v smeri Maribora.

Na regionalni cesti Šoštanj-Pesje bo v Šoštanju polovična zapora od 16. ure pa do srede do 6. ure. V predoru Karavanke bo od 22. ure pa do srede do 6. ure promet zaradi pranja predora potekal izmenično enosmerno s predvideno čakalno dobo pred predorom do 30 minut.