Na največjem brezplačnem enodnevnem kreativno-glasbenem festivalu je nastopil tudi Steve Edwards, glas hitov Boba Sinclara ter avtor in pevec nekaterih največjih plesnih himen minulega desetletja. Edwards je včeraj užival: "Super je bilo. Slovenska mladina je super. To je bil moj drug nastop v Sloveniji in oba sta bila čudovita, saj mladi poznajo moje pesmi in se odlično odzivajo nanje. Zato sem se tudi odločil, da nastop zaključim s skladbo 'Beautiful People', prvim singlom z mojega prvega albuma Northern Black, ki izzide v začetku leta 2013."

Ob Stevu so nastopili še Big Foot Mama, Kingston, April, Zlatko, Nina Pušlar, Nika Zorjan, Trkaj, Tangels Band, Muff, Adam, Banditi, Manuela Brečko, DJ Sylvain, Mike Vale in še šopek didžejev, zadnjega nastopajočega, Tonyja Cetinskega, pa je na oder pospremil kar župan Zoran Janković.

Zabava pred Kolosejem se je sicer začela že v zgodnjih popoldanskih urah, ko so se lahko mladi preizkusili v različnih zabavnih igrah, športih in ustvarjalnih delavnicah in osvojili tudi kakšno praktično nagrado. Letošnji Ritem mladosti pa je imel tudi humanitarno noto. Organizatorja sta k sodelovanju povabila društvo Projekt človek, ki izvaja programe za otroke in mladostnike ter številne preventivne delavnice.