Nedelja, 9. septembra

V Sarajevu se začne svetovno srečanje za mir, na katerem bodo sodelovali najvišji svetovni politični in verski voditelji.

Posebni odposlanec generalnega sekretarja Združenih narodov za Sirijo Lakdar Brahimi se bo na poti v Damask v Kairu srečal z generalnim sekretarjem Arabske lige Nabilom El Arabijem.

Ponedeljek, 10. septembra

V Strasbourgu se začne jesensko plenarno zasedanje evropskega parlamenta.

Torek, 11. septembra

Grški premier Antonis Samaras se bo v Frankfurtu srečal s predsednikom Evropske centralne banke Mariom Draghijem.

V Sočiju se bosta srečala ruski predsednik Vladimir Putin in srbski predsednik Tomislav Nikolić.

Na uradni obisk v Singapur bosta prišla britanski princ William in kneginja Katarina Cambriška.

Poslanci bodo teden začeli skrivnostno. Tako je predsednica mandatno-volilne komisije Sonja Ramšak (SDS) člane povabila na nujno sejo, na kateri bodo obravnavali "administrativne zadeve". In dodala, da gradivo lahko dobijo "proti podpisu". Šele po temeljitem poizvedovanju se je izkazalo, da bodo odločali o ugovorih bivših poslancev glede (skrajšanega) nadomestila plač.

Po večkratnem prelaganju bo parlamentarna komisija za nadzor tajnih služb tokrat morda le slišala, kdo so skrajne skupine in gibanja v Sloveniji. Do zdaj tega vladnega poročila poslanci očitno niso smeli videti in o njem razpravljati.

V okviru Festivala Ljubljana bo uprizorjena predstava Medeja. Predstavo je režiral Tomaž Pandur, nastala pa je v produkciji HNK Zagreb, Dubrovniških poletnih iger 2012, Pandur. Theaters in Festivala Ljubljana.

Začenja se 11. mednarodni bienalni lutkovni festival LUTKE 2012, ki ga že dvajseto leto organizira Lutkovno gledališče Ljubljana. Po besedah organizatorjev se bo v petih dneh na različnih prizoriščih Lutkovnega gledališča Ljubljana in po ljubljanskih ulicah predstavilo 26 lutkovnih uprizoritev.

Sreda, 12. septembra

V Strasbourgu bo predsednik evropske komisije Manuel Barroso imel govor o stanju Evropske unije.

Nemško ustavno sodišče bo izdalo sodbo o ustavnosti fiskalnega pakta.

SDS je, ko je bila še v opoziciji, ves čas neusmiljeno kritizirala sodnike. Kako bo zdaj, ko je na oblasti, bo morda znano na seji odbora za pravosodje, ki bo pod taktirko predsednice Eve Irgl (SDS) obravnaval poročilo sodnega sveta o učinkovitosti in uspešnosti sodišč v lanskem letu.

Po napovedih predsednika državnega zbora Gregorja Viranta bo nekaj manj kot 60 poslancev vložilo predlog za spremembo 90. člena ustave, s katero nameravajo bistveno omejiti možnost razpisovanja zakonodajnih referendumov.

Četrtek, 13. septembra,

Egiptovski predsednik Mohamed Morsi se bo v Bruslju sestal z evropsko zunanjo ministrico Catherine Ashton.

Na nujni seji notranjepolitičnega odbora, temu predseduje poslanka PS Maša Kociper, bodo vzeli v dvojni precep notranjega ministra Vinka Gorenaka. Poslanci PS od njega zahtevajo, naj dostopi, oziroma naj ga premier Janša zamenja, ker skuša iz policije napraviti strankarsko tajno policijo. SDS in NSi pa od njega zahtevata, naj zaščiti tožilko Blanko Žgajnar pred strokovnim nadzorom, ki ga je nad njenim delom sprožil generalni tožilec.

S koncertom Orkestra Slovenske filharmonije se bo začela letošnja abonmajska sezona Slovenske filharmonije. Za uvod Modrega abonmaja bo Orkester Slovenske filharmonije nastopil pod taktirko šefa dirigenta Emmanuela Villauma, v Mahlerjevi mojstrovini pa se jim bo pridružila tudi priznana pevka Sabina Cvilak.

Petek, 14. septembra

V Bejrutu se bo papež Benedikt XVI. sestal z libanonskim predsednikom Michelom Sulejmanom.

Začenja se 19. mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti EX PONTO, ki ga bo v Cankarjevem domu otvorila predstava Don Juan v izvedbi Vera Komissarževskaja Teatra iz Sankt Peterburga.