Kubica se je lani pred pričetkom sezone v formuli ena udeležil lokalnega relija v Italiji, kar bo verjetno vse življenje obžaloval. Pri visoki hitrosti je zletel s proge, pri trku v zaščitno ograjo pa je ta predrla sredino avtomobila in Poljaku zadala težke poškodbe predvsem desne roke in grozila mu je celo amputacija.

Po številnih operacijah roke, gležnja in noge in po več kot letu dni okrevanja, je Kubica znova pripravljen na dirkanje. Nedavno je uspešno prestal test pri Fordovi tovarniški ekipi za svetovno reli prvenstvo, zato se je prijavil za nastop na manjšem reliju Gomitolo, ki se začne jutri.

Pripravljenost Kubice za nastop na jutrišnjem reliju naj ne bi bila vprašljiva, je pa vprašanje, če bodo do jutri uspeli pripraviti njegov avtomobil Subaru Impreza WRC. Če to ne bo možno, potem se bo povratek Kubice k dirkanju prestavil do relija San Martino di Castorzza, ki bo potekal naslednji konec tedna.

Dnevi obiskovanja bolnišnic in zdravnikov so za Poljaka očitno končani in začenja se njegova pot povratka proti formuli ena, nad katero ni obupal.