Na ministrstvu je danes potekal sestanek v zvezi s pripravami na evropsko prvenstvo v košarki, ki bo v Sloveniji prihodnje leto. Sestanek je vodil minister Turk, udeležili pa so se ga predsednik Košarkarske zveze Slovenije Roman Volčič, župana Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič in Mestne občine Celje Bojan Šrot ter predstavniki Mestne občine Koper in Občine Jesenice. "Na sestanku so potrdili odločitev, da bo Slovenija gostila evropsko prvenstvo in soglašali, da se bodo priprave na prvenstvo intenzivno nadaljevale," so v izjavi za javnost sporočili z ministrstva.

Predstavniki občin so zagotovili, da bodo ministrstvu v tednu dni posredovali dokumentacijo v zvezi z adaptacijo dvoran, ministrstvo pa bo do konca meseca pregledalo dokumentacijo in sporočilo, do kolikšnega financiranja bo, glede na kriterije dodeljevanja evropskih sredstev, vsaka občina upravičena. Košarkarska zveza bo ministrstvu dostavila pogodbe z lokalnimi organizatorji, kar bo omogočilo takojšnjo sprostitev sredstev osnovne kotizacije.

Minister Turk je z zadovoljstvom ugotovil, da predstavlja današnje srečanje pomemben korak k organizaciji prvenstva ter se je zahvalil predstavnikom košarkarske zveze, obema županoma in predstavnikom občin za stvarno sodelovanje in skupno prizadevanje za uspešno organizacijo eurobasketa 2013 v Sloveniji.