Danes ob 18. uri bo prava ura resnice za slovenski namizni tenis, Rak pa bo imel na voljo udarno trojico, ki je v zadnjih letih slovenskemu namiznemu tenisu priigrala veliko nasmeškov. Običajno so se Bojan Tokič (34. na svetovni lestvici), Saš Lasan (163., v novi sezoni si služi kruh v Franciji) in Jan Žibrat (231.) zbrali na velikih prvenstvih, tokrat pa se bodo na Otočcu predstavili slovenskim navijačem. Tekmec bo izjemno neugoden, saj za Turke igrata dva naturalizirana Kitajca, Vang Bora (65. na svetu) in Li Ahmet (147.), tretji pa je domači igralec Gencay Menge (373.).

"Vesel sem, da smo se zbrali v polni postavi. To je namreč edini način, da skušamo doseči dober rezultat. Današnji tekmec bo zelo močan, a sem optimist. Naš cilj je zmaga," ni odstopal od ambicioznega cilja Bojan Rak. "Vsekakor je načrt za zmago takšen, da Bojan Tokič na vsaki tekmi dobi obe posamični tekmi. Danes bo imel veliko dela. Tretjo točko moramo iskati pri tretjem igralcu."

Slovenija bo v evropski ligi tekmovala v skupini B, tekmeci pa bodo zelo neugodni, a premagljivi. Na papirju je prvi favorit Danska, ki se z evropskih prvenstev redno vrača s kolajnami, sledi Poljska, v kategorijo neugodnih pa sodita Italija in Turčija. Avtsajder bo Estonija. "Kot vem, se bo prva reprezentanca iz skupine na evropskem prvenstvu merila za uvrstitve od 1. do 12. mesta, druge za nižja mesta. Zato mora biti naš cilj najvišji, da premagamo omenjeno druščino. Zavedam se, da bo pot trnova. Bolj me skrbi dejstvo, kako se bomo v prvi postavi zbrali na vsaki tekmi. Če smo popolni, lahko premagamo vsakogar."

Slovensko reprezentanco čaka druga tekma evropske lige 18. septembra v Italiji, v tretjem krogu pa se bo v gosteh pomerila z Dansko. Tudi v četrtem krogu bo Slovenija gostovala v Estoniji, prva domača tekma po Turčiji pa jo čaka prihodnje leto proti Poljski.