S pomočjo podjetnika Mateja Počivavška sta namreč Racman in Sekavčnik včeraj preglasovala Matjaža Gantarja in dosegla, da bo družba KD (večinska lastnica KD Group) letos izplačala kar za 9,3 milijona evrov dividend. "Neizplačilo dividend se odraža tudi na nizki vrednosti delnice, KD pa je dividende nazadnje izplačal leta 2008," je svoj nasprotni predlog za izplačilo 50 evrov bruto dividende za delnico na skupščini utemeljil Počivavšek, ki je bil očitno že predhodno usklajen z večino večjih lastnikov. "Predlagam, da svoj predlog umakneš," je Počivavšku še pred glasovanjem dejal Gantar in dodal: "Danes niso časi za izplačilo dividend, saj je negotovost zelo velika, s tem pa bi se še dodatno povečala."

Toda Gantarju ni uspelo prepričati niti predsednika upravnega odbora KD Milana Kneževiča, ki je vodil včerajšnjo skupščino. Ta je Počivavškovemu predlogu dal celo prednost pred predlogom upravnega odbora, ki ga je sam podpisal. Predlog za izplačilo dividend je dobil prepričljivo podporo, sodeč po dostopnih podatkih pa ga je podprla celo družba Avra Tomaža Butine, ki je doslej veljal za naklonjenega Gantarju. "Menim, da ni nič narobe, če po štirih letih KD ponovno izplača dividende," je svojo podporo predlogu pojasnil Racman.

Kako bo KD zbral dobrih devet milijonov evrov za izplačilo dividend, za zdaj ni znano. Da bi sredstva zbral s prodajo katere od svojih finančnih naložb, praktično ni izvedljivo, saj pretežni del premoženja predstavljajo delnice KD Group. Sredstva za izplačila dividend bodo tako prek posojil morale očitno ponovno zagotoviti hčerinske družbe KD Group, med katerimi je največja Adriatic Slovenica.