"Ne poznamo nobenih podrobnosti. Trenutno lahko potrdim le Ovčinikovo smrt," je sporočil predsednik ruske odbojkarske zveze Aleksander Jaremenko, njegovo smrt pa je potrdil tudi Dinamo.

Hrvaška policija je potrdila, da v Poreču preiskujejo smrt tujega državljana, ki je umrl v enem od tamkajšnjih hotelov. Šlo naj bi za ruskega selektorja, nekateri hrvaški mediji pa poročajo, da so ga našli obešenega v četrtem nadstropju hotela.

Ovčinikov je rusko izbrano vrsto prevzel oktobra 2011, na olimpijskih igrah v Londonu pa je Rusinje popeljal do četrtfinala, kjer so jih premagale Brazilke, ki so nato osvojile olimpijsko zlato.

Da je Ovčinikov storil samomor, je namignil tudi njegov prijatelj in nekdanji ruski selektor Vladimir Kuzjutkin, ki predvideva, da se je razlog za takšno dejanje skrival v neuspehu na OI. “To je neumnost. Bil je moj prijatelj in nihče ni vedel o njem povedati slabe besede. Da, doživel je neuspeh na olimpijskih igrah, a naj gre k vragu vse skupaj. Ne vem, kako da se ni mogel s tem preprosto sprijazniti. Olimpijado je vzel zelo osebno in videl sem kako razočaran je bil po porazu v četrtfinalu. Tudi sicer v Londonu ni veliko govoril, saj je bil tudi po zmagah precej zamišljen in je veliko kadil,“ je dejal Kuzjutkin.