Srečanje sta obe moštvi začeli pogumno in v prvih minutah so gledalci v Ljudskem vrtu videli precej živahno igro, ki pa ni prinesla pravih priložnosti. Prvi strel na tekmi je v 11. minuti z roba kazenskega prostora sprožil Čop in Handanović se je moral kar potruditi, da je žogo odbil v kot. Udarec iz kota je izvedel Sammir, ki se je odločil za neposreden strel na dol in vratar slovenskih prvakov je s skrajnimi močmi žogo ponovno odbil za svoja vrata. Iz novega kota pa so Zagrebčani zadeli.

Dinamo dosegel zlata vreden zadetek iz sporne situacije

Sammir je tokrat podal na oddaljeno vratnico, njegova podaja pa je bila predolga in Čop je žogo z glavo odbil nazaj pred vrata, ko je bila ta najverjetneje že s celim obsegom izven igrišča, a sodniki so to spregledali. Povratno podajo Čopa je pred vrati dočakal osamljeni Tonel, ki mu iz neposredne bližine ni bilo težko zatresti mariborske mreže.

Dinamo je po zadetku, ki mu je prinesel veliko prednost, lahko mirno prepustil pobudo Mariborčanom, ki pa so le stežka prebijali obrambne vrste Zagrebčanov in nikakor niso uspeli priti do strela na vrata gostov. Bližje drugemu zadetku na tekmi je bil Dinamo v 35. minuti, ko je po predložku do strela z glavo na petih metrih neoviran prišel Vida, a je žoga zletela za las preko mariborskih vrat.

Drugi gol Dinama upravičeno razveljavljen

Maribor je do konca prvega polčasa poskušal priti do izenačenja, imel tudi več od igre, a si pravih priložnosti ni uspel priigrati. Ni pa dosti manjkalo, da bi moštvi na odmor odšli z izidom 0:2, kajti Zagrebčani so v 45. minuti po proti napadu dosegli zadetek, a je bil Beqiraj pred podajo v nedovoljenem položaju in sodniki so gol tokrat pravilno razveljavili.

Med odmorom sta trenerja opravila kar tri menjave, od tega nekoliko presenetljivo kar dve Čačić, ki je v slačilnici pustil Ademija in Beqiraja, zamenjala sta ju Calello in Leko. Milanič je v igro poslal svojega največjega jokerja Mezgo, ki je zamenjal Filipovića. Čeprav je bilo za pričakovati ofenzivo Mariborčanov, so prvi do priložnosti v drugem polčasu prišli gostje, ko je v 50. minuti že drugič na tekmi Čop nevarno streljal z roba kazenskega strela, tudi tokrat pa je Handanović uspel njegov strel obraniti.

Sammir ni kaznoval neučinkovitih Mariborčanov

Sledile so minute Mariborčanov, ki pa še naprej niso bili razpoloženi v zaključku akcij. Uspeli so sicer sprožiti nekaj strelov proti vratom Dinama, a so žoge kot po pravilu vedno zletele mimo (večinoma preko) vrat. Za neučinkovitost bi bili vijoličasti skoraj kaznovani, ko je v 65. minuti sam pred Handanovića prišel Sammir, a je nato streljal preveč ležerno, ko je želel atraktivno z lobom ugnati mariborskega vratarja, toda Handanović je žogo po slabem strelu brez težav ujel.

V 73. minuti sodniki znova sprožili ogorčenje Mariborčanov

Maribor je nadaljeval z napadi in eno izmed najlepših priložnosti na tekmi je imel v 70. minuti, ko je Cvijanović prišel do strela z 20 metrov in Kelava se je moral pošteno potruditi, da je hranil mrežo nedotaknjeno. Še precej bolj vroče pa je bilo tri minute kasneje, ko je na robu kazenskega prostora prodiral Mezga, ki so ga zagrebški branilci zaustavili s prekrškom, a žoga se je pri tem odbila naprej, točno na nogo Mejaču, ki je z lepim strelom zatresel mrežo Dinama. Toda na ogorčenje vseh v Ljudskem vrtu je španski sodnik dosodil prekršek in pozabil na pravilo prednosti, čeprav je bila situacija precej jasna in bi moral zadetek veljati. S prostega strela Maribor ni ogrozil vrat nasprotnika in liga prvakov je bila vse dlje.

Rdeči karton Arghusa predčasno odločil dvoboj

Vseh upov na preobrat pa je bilo za Maribor konec v 85. minuti, ko je Dinamo izvedel proti napad, Arghus pa je kot zadnji mož obrambe na robu katenskega prostora zrušil Čopa in sodnik mu je upravičeno pokazal rdeči karton.

Z igralcem manj Maribor v zaključku tekme ni uspel pripraviti velikega preobrata, Dinamo je namreč suvereno branil prostor pred svojimi vrati in tekma se je končala z 0:1. Čeprav je po skupnem rezultatu sodeč Dinamo prepričljivo opravil z Mariborom, pa so bili vijoličasti Zagrebčanom tudi tokrat povsem dorasli in ob boljšem sojenju bi bil lahko razplet tega dvoboja tudi drugačen, saj se zdi, da je bil Dinamo tokrat premagljiv.

Mariborčane v nadaljevanju sezone čaka igranje v skupinskem delu evropske lige, kjer so igrali že v lanski sezoni, a tudi to lahko ponovno štejemo za lep uspeh slovenskih prvakov. V minuli sezoni so v evropski ligi v skupini igrali z Bruggeem, Birmingham Cityjem in Brago, letošnje tekmece pa bodo dobili na petkovem žrebu v Monaku.