Obramba Suzane Gale, njenega računovodje Sebastjana Čagrana in tajnice Andreje Terpotec namreč meni, da so bili dokazi pridobljeni nezakonito, saj Škerlič kot stečajni dolžnik ne bi smel biti tajni policijski sodelavec. Spomnimo, da je Škerlič februarja 2009 ozvočen odšel v Ljubljano do Galetove, kjer ji je izročil omenjeni denar, takrat pa so v odvetniško pisarno vdrli še kriminalisti.

"To so grozni trenutki, tega si ne želim nikoli več. Življenje se ti obrne na glavo. Ko greš enkrat na policijo in padeš v njihove klešče, potem narediš vse, kar ti rečejo," je včeraj na koprskem sodišču pojasnjeval Dejan Škerlič, ki je v začetku leta 2009 Galetovo tudi prijavil policistom. "Tega nisem želel narediti. Galetova mi je govorila, da ji moram prinesti 20.000 evrov, sicer me bo ovadila, ker vse stvari v podjetju niso bile v redu. Potem sem šel do prijateljev in jih vprašal, kako naj zamenjam stečajno upraviteljico, ker da je ta preveč ostra. Ker sem pogovor z njo snemal, predvsem zato, da si zapomnim, kaj vse moram narediti, sem ga predvajal tudi njim in kolega mi je predlagal, da jo moram ovaditi. Potem je prišel en kriminalist, tudi on je poslušal posnetek in mi rekel, naj jo ovadim," je včeraj na sodišču pripovedoval Škerlič in dejal, da Galetove sprva ni hotel ovaditi, ker je vedel, da ima tudi on nekaj masla na glavi, vendar naj bi se nato na prigovarjanje kriminalistov odločil, da to naredi.

"Govorili so mi, da je dajanje in prejemanje podkupnine kaznivo in da je kazen do osem let zapora. Ne vem, mogoče so oni tudi narobe razumeli - kupnina ali podkupnina. Potem sem šel na policijo in jo ovadil," je dejal Škerlič in najprej vztrajal, da ni bil tajni policijski sodelavec, prav tako se ni spomnil, kdaj in kako je pogovore z Galetovo snemal in ali je to storil po navodilih kriminalistov. "Glejte, jaz res ne vem. Bil sem popolnoma zmeden in človek v takih trenutkih prevozi tudi rdečo luč, ne da bi se tega zavedal," je pojasnjeval Škerlič. Trdil je, da tudi h Galetovi, potem ko so ga kriminalisti ozvočili in mu dali označen denar, ni šel prostovoljno. Na vprašanje, ali so ga v to prisilili policisti, pa ni odgovoril. Na vprašanje, ali so mu policisti morda grozili, da ga bodo ovadili zaradi nepravilnosti v podjetju, če ne prijavi Galetove, pa je odgovoril: "Ne, to ne. Saj veste, da policisti ne znajo brati bilanc."

Obramba je včeraj sodišču izročila tudi posnetek, na katerem naj bi bil posnet pogovor med Škerličem in računovodjo Galetove Sebastjanom Čagranom. Na posnetku naj bi se slišalo, kako Škerlič Čagranu pojasnjuje, da so kriminalisti že prej prisluškovali Galetovi in da so že od samega začetka pritiskali na Škerliča, naj jo ovadi. Galetova in oba soobtožena vso krivdo zanikajo že od začetka.