Tretji je bil Loebov moštveni sotekmovalec in rojak Latvale Mikko Hirvonen. Za Loeba je zmaga v Nemčiji že 74. na relijih za SP, sedma v tej sezoni, po kateri se je še utrdil na vrhu v skupnem seštevku sezone.

Loeb je bil vladar relija v Nemčiji od leta 2002 do 2012 - leta 2009 te dirke ni bilo v SP -, lani pa je njegovo prevlado prekinil rojak Sebastien Ogier. A se je Loeb že po enem letu vrnil v najboljši izvedbi in dokazal, da se na tekmovanju tik ob francoski meji, ker ima vedno bučno podporo navijačev, odlično znajde.

Francoski mojster volana je prednost povečeval vse od prvega dne. V soboto je imel zmago že skorajda v rokah, potem ko so dirkači prestali tudi obe najzahtevnejši hitrostni preizkušnji: dvakrat so morali prevoziti znamenito etapo Panzerplatte, ki poteka po betonskih tleh na tankovskem vadbišču in je s svojimi 46 kilometri ena najzahtevnejših v koledarju SP. Po drugem dnevu je ostal tudi brez enega največjih tekmecev, Norvežana Pettra Solberga, ki je zadel skalo in poškodoval svoj dirkalnik ter moral predčasno odnehati.

V boju s Francozom je tako ostal le drugi Fordov voznik Latvala, ki pa si je do konca 15 hitrostnih preizkušenj nabral dve minuti zaostanka. Še pol minute več je zaostal drugi Citroenov dirkač, njegov rojak Hirvonen, ki mu je tako ostala najnižja stopnička. Lanski zmagovalec Ogier je bil tokrat s Škodo Fabio šesti. "Razmere so bile zelo težke. Na tem reliju je vedno treba biti previden, saj se hitro zgodi napaka. Tudi izbira pnevmatik je bila zelo pomembna. A odpeljala sva izjemno dirko, brez napak, tako da lahko rečem le, da je bil to odličen konec tedna," se je nove zmage veselil 38-letni Loeb.

Po Nemčiji ima branilec naslova zdaj že 199 točk, kar 54 več kot Hirvonen. Tretji je Solberg s 104. Med moštvi pa ima Citroen prav tako prepričljiv naskok, saj imajo Francozi že 320 točk, Ford na drugem mestu pa 193.

Sezona SP se bo nadaljevala z relijem v Walesu med 13. in 16. septembrom.