Avstralec si je na treningu v Indianapolisu grdo zlomil gleženj in strgal tako rekoč vse vezi v njem, s pomočjo longete in protibolečinskih injekcij je še nastopil na dirki v ZDA in osvojil četrto mesto, a v Brnu je bilo sanj za obranitev naslova prvaka le konec. "Zdravnik je bil zelo iskren, ko je v izvidu zapisal, kar je zapisal. Odločili smo se, da na dirki ne nastopim, pač pa se odpravim v Avstralijo na operacijo gležnja, saj bi se v nasprotnem primeru poškodba lahko razvila v trajno neprijetnost, ki bi me ovirala še zelo dolgo," je povedal Stoner, ki se je v četrtek že opravil s Češke domov v Avstralijo.

Koliko dirk bo zdaj moral izpustiti, še ni povsem jasno, Avstralec namreč upa, da se bo lahko vrnil na kakšno dirko ali dve pred svojo domačo preizkušnjo, na Phillip Islandu, ki bo na sporedu 28. oktobra, a dejstvo ostaja, da že zdaj za vodilnim Jorgejem Lorenzom zaostaja 39 točk, z odpovedjo nekaj dirk pa se bo ta zaostanek logično le še povečal. "Ne zanimajo me mnenja drugih, moj zdravnik me do zdaj še nikoli ni pustil na cedilu in tako bo, kot bo rekel on. Seveda sem zelo razočaran, saj nam je z zmago na dirki v Laguni Seci res dobro kazalo. A poškodbe so žal del našega športa, na prvem mestu je zdravje," je še dodal Stoner. Casey Stoner namreč po koncu letošnje sezone zapušča prvenstvo motoGP.

Honda tako ostaja z le enim dirkačem v boju za naslov prvaka, Dani Pedrosa bo prevzel vse breme spopada z Yamaho in Lorenzom, če bo na Stonerjev motocikel za nekaj prihodnjih dirk sedel drug motociklist, pa tudi še ni povsem jasno.

Od preostalih pomembnejših dogodkov velja omeniti, da bo Rossijevo mesto pri Ducatiju (Italijan se namreč ponovno seli k Yamahi) prevzel Andrea Dovizioso.