Težave? V stari Ljubljani je promet zelo omejen. V bistvu je prepovedan, razen med 7. in 9.30. Za dostop, kolikor vem, potrebujemo dovolilnico, ki pa stane 100 evrov na leto. Večina je dejansko nima, saj večina tega sploh ne ve in je potrata denarja za več avtomobilov. Če pa želim legalno parkirati avto in skočiti v pisarno po list papirja, je to vse prej kot enostavno. Zakaj pripovedujem to? Med sprehodom sem namreč na tranči zagledal redarja, ki sta pisala kazen. Ob 7:40 zjutraj človeku, ki je praznil poln prtljažnik. Prav počakala sta, da je moški odnesel paket v hišo in mu kazen napisala v času, ko ga ni bilo in se hitro odpeljala.

V Mestni občini LJubljana sicer javno trdijo, da si na vsak način želijo oživiti mestno središče, vendar je realna slika ravno obratna. Mi smo se v center preselili lani oktobra in v temu času sem videl na območju med Starim trgom in Prešernovim spomenikom zapreti vrata vsaj 10 trgovin.

S tem sicer ne pravim, da morajo v stari Ljubljani vnovič omogočiti promet, vendar nam bi lahko vsaj malo olajšali življenje. Tudi sam sem že dobil kazen - ob enih ponoči, ko sem šel preveriti, zakaj se je sprožil alarm na strežniku in sem pustil avto na prostoru »dostava«. Mimogrede ob enih ponoči ni nilo tam nikogar in so bila prav vsa parkirišča prazna.

Mi ne potrebujemo drugega kot dovolilnico za parkirišče. Dovolilnic za parkirišča v centru podjetja ne dobimo, saj so rezervirana izključno za stanovalce. Potrebujemo tudi možnost najema parkirnih mest za stranke in mir pred kaznimi pred zapornicami ter v jutranji dostavi.

Tako, to je šlo iz duše. Gospod župan, z veseljem vas sprejmem na kavi pri nas in osebno povem, kakšne težave imamo. Včasih si res mislim, da nekateri prav namenoma ovirajo podjetnike.

Imam pa še eno anekdoto.
Ko smo potrebovali limit na računu, smo z istimi podatki na isti dan poslali prošnjo na NLB ter SKB. SKB je limit odobril in vklopil v manj kot tednu, medtem ko po mesecu dni na NLB še vedno čakamo. Mogoče jim do konca meseca le uspe predelati vlogo :) A da ne boste mislili, da gre za ogromne znesek ali prezadolženo podjetje. Šlo je za 4.000 evrov za en mesec, saj nismo dobili poravnanih računov medtem, ko izvršbe med 15. 7 in 15. 8. ne delujejo zaradi sodnih počitnic.

Pa gremo na moj današnji dan.
Z eno besedo »simpl«, pozna se namreč, da so po 12. uri počasi ljudje ušli na morje. Uspešno smo objavili đŽabe oglaševanje za brezplačno Google oglaševanje, sicer pa sem imel čisto miren dan. Kar naenkrat je bila ura 15 in sem se pobral domov.

Danes počivam in bom »lena krava«. Jutri je praznik in kot naročen za pospraviti nekatere stvari, ki jih ne uspem čez teden.

Kaj me čaka jutri:
Preveriti dva projekta, če kaj še manjka
Pregledati in testirati priklop na e-račune
Urediti enostavno stran za prodajo licenc v tujino
Napisati zasnovo za projekt Zabec Assist

Pa še nekaj.
Čez vikend grem na »dopust«. Z mojo Tamaro greva v Bovec za vikend, saj letos še nisva prišla do resnega dopusta. Nazadnje sva bila ves teden na dopustu med novoletnimi počitnicami 2010/2011.

Ne moreš verjeti kako se veselim, da malce odklopim.