Sobota, 18. avgusta

Ustanovitelj Wikileaksa Julian Assange bo pred urugvajskim veleposlaništvom v Londonu, kjer je dobil politično zatočišče, prebral izjavo.

V Posočju so pripravili največje srečanje starodobnih avtomobilov in motornih koles. Udeleženci četrtega srečanja se bodo zbrali v Zatolminu, si organizirano ogledali Tolminska korita, Dantejevo jamo in Hudičev most, zatem pa se odpravili na panoramsko vožnjo do vasi Volče, Mosta na Soči in turistične kmetije Široko nad Mostom na Soči.

Ponedeljek, 20. avgusta

Začenja se postopek kandidiranja za predsednika republike. Zdajšnji predsednik Danilo Türk se je odločil, da bo kandidaturo vložil na podlagi zbranih 5000 podpisov volilcev. Njegov tekmec Borut Pahor pa na podlagi 3000 podpisov volilcev in podpore stranke socialnih demokratov. Pot zbiranja podpisov volilcev bo verjetno ubrala tudi večina od desetih državljanov, ki so napovedali namen kandidirati za predsednika države. Volilni zakon potegovanje za prvega moža v državi omogoča tudi s pisno podporo najmanj treh poslancev ali politične stranke, za kar se bo verjetno odločil Milan Zver.

Torek, 21. avgusta

Začetek festivala Dnevi poezije in vina 2012, ki bo do 25. avgusta potekal na Ptuju. Festival je v šestnajstih letih v Slovenijo pripeljal več kot 400 pesnikov z vsega sveta, ponuja pa tradicijo večernih branj in koncertov ter srečevanj s pesniki, prevajalci, glasbeniki, igralci, pravljičarji, performerji in ostalimi ljubitelji poezije, vina ter toplih poletnih večerov pod zvezdami.

Sreda, 22. avgusta

Vodja Mednarodnega denarnega sklada Christine Lagarde se bo v Kairu pogajala o posojilu treh milijard evrov za oživitev egiptovskega gospodarstva.

Četrtek, 23. avgusta

Nemška kanclerka Angela Merkel se bo srečala s francoskim predsednikom Françoisom Hollandom.

V Ljubljani se bo začel 15. mednarodni festival Mladi levi, trajal bo do 2. septembra. Po 15 letih vztrajnega raziskovanja prostorov, mentalnih in fizičnih, novih trendov v teatru, inovativnih pristopov vzgajanja in vključevanja tako občinstva kot novih kadrov so se Mladi levi razvili v referenčen festival sodobnih scenskih umetnosti, priljubljen tako pri umetnikih kot občinstvu.

Petek, 24. avgusta

Tokrat bo Maribor gostil festival No Border Jam, ki se je v dveh desetletjih delovanja vedno trudil preseči meje izključno glasbenega festivala. Gre za najstarejši festival underground glasbe pri nas - na različnih lokacijah po Sloveniji se odvija že od leta 1992.

V Oslu bo sodišče objavilo sodbo na procesu proti Andersu Behringu Breviku, ki je ubil 77 ljudi.