Viktor Levec, predsednik organizacijskega odbora, je na današnji tiskovni konferenci dejal, da bo dirka potekala po ustaljenem scenariju, proga in program tako ostajata ista, kot doslej. V soboto bosta na sporedu uradna treninga, v nedeljo pa bodo vozniki opravili z dvema vožnjama, prva bo na sporedu ob 10. uri, druga pa ob 13. uri. Ob tem je Levec dodal, da so skušali zagotoviti čim bolj varne dirke za vse tekmovalce in udeležence.

Na letošnji izvedbi dirke bo nastopilo 137 tekmovalcev, od tega bo 47 Slovencev, dirkači pa prihajajo iz desetih različnih držav. Kljub temu, da tokrat ne bo nastopil Faggioli, s katerim so se organizatorji dogovarjali, a se je odločil, da bo vozil na dirki za italijansko prvenstvo, pa bodo v Ilirski Bistrici vozili dovolj kvalitetni vozniki, da bo dirka zanimiva.

Aleš Prek, lanski evropski prvak v kategoriji I, je dejal, da želi po lanski stresni sezoni, ko je na dirki v Ilirski Bistrici lovil točke za osvojitev naslova, letos uživati: "Stisnil bom vse iz sebe, tudi zamižal bom, če bo treba, in skušal doseči visoko uvrstitev." Vladimir Stankovič, ki je lansko dirko v razredu formula 3000 končal na desetem mestu, si je pred dirko za cilj postavil lanskoletni čas Faggiolija, ki je s formulo Osella FA30 postavil nov rekord proge. Tako kot Prek si tudi on želi visoke uvrstitve oziroma mesta na stopničkah.