"Very British", se je strinjala večina novinarjev, ki je v en glas potrdila, da tovrsten spektakel lahko prikaže le svetovna metropola. Skoraj 80.000 na stadionu in več 100 milijonov gledalcev pred televizijskimi ekrani so ogrele skupine Madness, Pet Shop Boys, One Direction, prvi, ki je razvnel občinstvo pa je vbil Ray Davies z zimzelenim "Waterloo Sunset". Še bolj slaven je bil drugi del glasbenega koncerta z imeni kot so George Michael, vnovično združena skupina Spice Girls, Take That, The Who in del legendarne skupine Queen.

Britanci so izbrali le najboljše in se iz več kot 1000 skladb odločili za 30 najbolj prepoznavnih, ki so jih poimenovali kar Best of British. "Želimo pokazati, kaj je britanska glasba zmogla v zadnjih 50 letih," je to pokomentiral umetniški vodja prireditve Kim Gavin, ki je k prireditvi povabil 4100 sodelavcev, med njimi 3500 odraslih prostovoljcev in skoraj 400 otrok.

Prireditelji iger so na stadionu poskrbeli tudi za tipično mestno sceno z avtomobili, taksiji in mestnimi znamenitostmi. Še enkrat pa so se na stadionu in v "pomanjšanem" Londonu predstavili tudi športniki držav udeleženk, tudi s svojimi zastavami. Slovensko je nosila Franka Anić, posebna čast pa je doletela tudi tekače v maratonu, ki so prav na sklepni slovesnosti dobili svoje medalje. Posebej ponosen je bil zmagovalec Stephen Kiprotich, ki je Ugandi priboril prvo zlato medaljo po 40 letih.

Prav ob koncu se je s svojo glasbo predstavil tudi Rio de Janeiro, preden so odgovorni na čelu s predsednikom Mednarodnega olimpijskega komiteja Jacquesom Roggejem in predsednikom organizacijskega odbora v Londonu lordom Sebastianom Coejem tudi uradno spustili zastor nad stadion in izredno uspešne igre v Londonu, edini prestolnici, ki je igre gostila že trikrat.