"Biti v finalu B olimpijskih iger ni slabo, a ko imaš višje želje in pričakovanja, ni razloga za zadovoljstvo. Po dobrem startu so mi tekmice pobegnile. Skupina je bila resnično težka, a ker sem dala vse od sebe, si ne očitam ničesar. Če bi bila v drugi polfinalni skupini, ki je bila veliko lažja, bi šla z lažjim srcem na start kot pa v boj proti trem velikim favoritinjam. Očitno so bile tekmice boljše. Glede na dosežke v letošnji sezoni sem imela večje želje na 500 metrov. V finalu B bom dala vse od sebe, saj če si na olimpijskih igrah deveti ali deseti, vseeno ni slabo," je nastop analizirala 30-letna Primorka Špela Ponomarenko, ki se ni izgovarjala na zelo vroče in soparno vreme, saj je voda hladna in ko vesla, je vedno malo mokra, zato jo celo zebe, če zapiha veter. Čeprav je pravi nomad, saj je pol leta doma, preostanek pa v tujini na treningih in tekmovanjih, se je že ozrla proti naslednjim olimpijskim igram v Riu de Janieru leta 2016 s pripombo, da si bo morda privoščila leto dni premora.

"Nomadskega življenja, ko bivamo v poceni bungalovih, da so stroški takšni, kot bi bila doma, ne bi zmogla, če ob sebi ne bi imela trenerja Stjepana, ki vse skupaj dela le zato, ker je moj mož," je pojasnila Ponomarenkova, ki je članica športne enote Slovenske vojske. A pravi, da vojaška plača ni dovolj za preživetje dveh ljudi, zato upa, da se bo uredil trenerski status Stjepana Janića, ki je včerajšnjo tekmo pozorno spremljal s tribune in pred mediji naredil temeljito analizo.

"Start je bil popoln. Težava je nastala, ko ni bilo prehoda v daljši zavesljaj, ki bi ji omogočil večjo hitrost. Razvoj hitrosti, ko se začnejo delati razlike, ni bil dober. Vsa filozofija tekme na 200 metrov je, da čim prej dobiš največjo možno hitrost in jo zadržiš do cilja. Neuspeh je boleč, ker dobro veva, koliko dela sva vložila v olimpijski nastop. A to je vendarle samo šport. Treba se bo pobrati in gremo naprej do Ria de Janeira. Analiza bo pokazala, kje so bile napake. Ker je Špela sama, sva skušala najti partnerje za trening v tujini, a nisva imela srečne roke. Če si sam, se moraš prilagoditi drugim. Z vsakim ne moreš trenirati, saj z nekaterimi ne moreš biti skupaj niti pet minut," je povedal Stjepan Janić, ki je v programu vadbe stopnjeval formo, potem ko je bila Špela tretja na evropskem prvenstvu v Zagrebu in druga na svetovnem pokalu v Poznanu. Meni, da Špela še ni prestara za nove uspehe, saj je prepričan, da je lahko konkurenčna vsaj do 35. leta.