Sobota, 11. avgusta

Ameriška zunanja ministrica Hillary Clinton se bo s turškim premierjem Tayyipom Erdoganom v Istanbulu pogovarjala o krizi v Siriji.

V Mariboru se bo začel 23. mednarodni lutkovni festival Lutkovni pristan, ki bo predstavil slovensko lutkovno produkcijo v pretekli sezoni, na programu pa bo tudi nekaj predstav gostujočih gledališč iz tujine.

Nedelja, 12. avgusta

Volilci se odločajo, ali naj se spremeni politični status Portorika, ki je sedaj ozemlje Združenih držav brez statusa države.

V Kanalu ob Soči bodo tudi letos tradicionalni skoki s kamnitega mostu. Udeleženci bodo tekmovali v skokih z višine 17 metrov, z nižje skakalnice pa se bodo v Sočo poganjali mlajši udeleženci. Dogajanje bodo popestrili z bolšjim sejmom, prodajo domačih izdelkov in pridelkov na tržnici v Kanalu. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji starodobnih vozil, za mladino pa bodo pripravili delavnico - priprava mladih skakalcev za skoke s skal ob Soči.

Ponedeljek, 13. avgusta

Mednarodno kazensko sodišče v Haagu bo zaradi zločinov proti človeštvu sodilo nekdanjemu voditelju Slonokoščene obale Laurentu Gbagboju.

V okviru Festivala Ljubljana bo nastopil Komorni orkester Dunajskega koncertnega združenja, kot solistka pa se mu bo pridružila tudi uspešna slovenska violinistka Lana Trotovšek.

Začenja se festival Jazzinty, ki bo po besedah organizatorjev letos prinesel veliko novosti, tako v programu delavnice kot tudi v programu festivalskih koncertov in kompozicijskega tekmovanja Jazzon.

Torek, 14. avgusta

V Kharkivu v Ukrajini se ponovno začne proces proti Juliji Timošenko.

Sreda, 15. avgusta

Marijino vnebovzetje je eden izmed največjih krščanskih praznikov. Na ta dan se kristjani spominjajo, da je bila Devica Marija z dušo in telesom vzeta v nebesa.

Na festivalu JEFF v Kopru bo nastopil duo Silence, ki ga sestavljata Primož Hladnik in Boris Benko. Duet bo predstavil skladbe za dva klavirja, obzirne sintetizatorje in glas z novega albuma Musical Accompaniment for the End of the World, ki je izšel pri društvu Pekinpah.

Četrtek, 16. avgusta

Varnostni svet Združenih narodov bo razpravljal o usodi opazovalne misije v Siriji, ki se ji bo tri dni kasneje iztekel mandat.