Že predčasno sta iz boja za usluge nizozemskega napadalca odpadla Manchester City in Juventus, ki nista bila pripravljena odšteti odškodnine v višini preko 30 milijonov evrov (Arsenal naj bi zahteval 25 milijonov funtov) in nato še Van Persieju plačati visoke plače.

Tako sta v igri za kapetana topničarjev ostala le še nesramno razsipni PSG in Manchester United, več možnosti za podpis Nizozemca pa naj bi imeli rdeči vragi. A tudi tu se je zapletlo, kajti nizozemski zastopnik Van Persieja Kees Vos naj bi po poročanju portala goal.com ob izvedbi prestopa njegovega varovanca iz Arsenala v nov klub želel 5 milijonov evrov provizije. Glede na dosedanje varčno poslovanje Uniteda in odkrito neodobravanje nogometnih agentov s strani Alexa Fergusona bi znala biti ta provizija celo razlog, da do prestopa ne bo prišlo

Ferguson je sicer včeraj pokomentiral trenutno stanje v zvezi s prestopom, a konkretnih odgovorov ni ponudil: “Poslali smo jim ponudbo zanj, Arsenal pa se pogaja tudi z ostalimi klubi. Moram priznati, da se mi trenutno niti sanja ne, kako blizu dogovora smo, kajti Arsenal nam ne daje nobenih odgovorov. Ne vem, zakaj so se odločili za tak odnos. Torej, ne vem, o čem oni sedaj razmišljajo, ker nam nič ne povejo.“

Angleški mediji ugibajo, da naj bi bil United za Van Persieja pripravljen plačati največ 19 milijonov evrov (15 milijonov funtov) odškodnine, kar pa najverjetneje ne bo zadovoljilo apetitov Arsenala.

Vse bolj kaže na to, da bosta Nizozemcu ostala le dva scenarija – prestop v PSG, ki najbrž nima težav s poravnavo (kakršnekoli) odškodnine in provizije njegovemu menedžerju ali pa da še eno sezono ostane pri Arsenalu in nato prihodnje poletje kot prost igralec zamenja klub.