Visoka izguba bo po vsej verjetnosti doletela še Poštno banko Slovenije (pol milijona evrov terjatev), ki spada pod skupino NKBM, in Banko Koper (več kot pol milijona evrov) pa tudi dva velika dobavitelja, družbi Eventus (636.000 evrov) in Elektronabava (619.000 evrov). Da bo njihov končni izplen boren, namreč priča otvoritvena bilanca propadlega podjetja, v kateri je po ocenah le za 336.000 evrov nepremičnin in 329.000 evrov terjatev do kupcev.

"Zmagovalka" med upniki je zagotovo druga največja banka v državi, saj je do izteka roka prijavila za skoraj milijon evrov zgolj brezpogojnih terjatev, verjetno iz naslova več posojilnih pogodb. Čeprav jih je kot zavarovane označila več kot polovico, pa podrobnejši pregled zastavljenega premoženja Elektra Tabge razkriva, da to ne prej drži. Terjatve do Konstruktorja VGR, s katerimi si je NKBM že pred leti zavarovala slabih 200.000 evrov posojila, je namreč zaradi propada tega gradbinca brez vrednosti. Podobna je zgodba s terjatvijo do Pošte Slovenije, le da te danes v stečajni masi Elektra Tabge niti ni mogoče najti. Edino oprijemljivo premoženje, iz katerega bi se lahko NKBM poplačala, je tako stanovanje na Goriški ulici v Mariboru, vredno dobrih 50 tisočakov. Ne smemo pa pozabiti niti na pol milijona evrov danih garancij (Granit in Konstruktor VGR), ki so za NKBM za zdaj še pogojne terjatve.

Če se manjši upniki, ki jim terjatev ni uspelo zavarovati, sprašujejo, ali bo po poplačilu bank in stroškov postopka sploh kaj ostalo zanje, pa na drugi strani največji polagajo zadnje upe v izterjavo lastnikov in oseb, povezanih z Elektro Tabgo. Ivo in Ivan Čerček ter Dominika in Marko Žagar namreč solidarno jamčijo za obveznosti do Eventusa in Banke Koper, pa tudi za del dolgov do NKBM. Kako uspešni bodo, je še težko govoriti, saj je po Elektru Tabgi v stečaju končalo tudi podjetje Telemat, ki je bilo v lasti Čerčkovih.

Zato pa je še vedno delujoče podjetje Elektro Tabga Inženiring, ki je v lasti Marka Žagarja in na katerega naj bi prenašali posle po zatonu Elektra Tabge. Enako sumijo tudi največji upniki na čelu z Eventusom, o tej zadevi in morebitni izpodbojnosti poslov pa bodo razpravljali na naslednji seji upniškega odbora.