Dokler premoženje družbe Radeče Papir ne bo prodano, bodo njeno stečajno maso bremenili predvsem stroški dela, zemeljskega plina in elektrike, varovanja in številni drugi. Skupno bi lahko njihova vrednost dosegla blizu 1,3 milijona evrov. Stroškov, ki so nastali še med prisilno poravnavo, pa je za približno 650.000 evrov. Ko je še kazalo, da bi lahko premoženje družbe prodali kot poslovno celoto, je Soklič za polovični delovni čas ponovno zaposlil 63 ljudi, s čimer so zagotovili pripravljenost za ponovni zagon. Ko je ugotovil, da se je do takrat edini resni interesent umaknil, pa je pogodbe odpovedal. Od prvega julija je sicer v Radečah zaradi tekočega vzdrževanja strojev in vodenja stečaja zaposlenih 13 ljudi. "V primeru, da bo postopek prodaje, ki je predviden še za leto 2012 uspešen, bo odpadla tudi potreba po takšnem številu zaposlenih, v povezavi s čimer bodo ustrezno nižji tudi stroški dela in stroški, vezani na nepremičnine (stroški komunalnih storitev, električne energije, omrežnine, plina, varovanja, zavarovanja,...)," je pojasnil Soklič.

Vseeno tolikšni stroški predstavljajo hud udarec za več kot 300 upnikov, ki imajo večinoma slabo zavarovane ali pa nezavarovane terjatve, saj jih je poslovodstvo družbe Radeče Papir že pred stečajem streznilo, da se jim ob neuspehu prisilne poravnave obeta borno, če ne celo nično poplačilo. Ker se po novem obeta razprodaja papirnice po delih, pa bo hladna prha doletela predvsem banke. Ne gre namreč pričakovati, da bi s prodajo nepremičnin, opreme in zaloge zaslužili 20 milijonov evrov, kolikor so NLB, NKBM in Abanka Vipa prijavile zavarovanih terjatev.

Že Turki so bili pripravljeni za tovarniški kompleks plačati 15,4 milijona evrov, kolikor znaša njegova likvidacijska vrednost, poslovodstvo družbe pa je še med prisilno poravnavo ocenilo, da bi ga v stečaju prodali za 13,5 milijona evrov. Še daleč najslabše kaže avstrijski Raiffeisenlandesbank iz Linza, saj ima za kar 8,6 milijona evrov nezavarovanih terjatev. Na drugi strani imata NLB in Abanka za 6,4 in 4,7 milijona evrov terjatev zavarovanih z dva milijona evrov vrednimi nepremičninami (in terjatvami). V NKBM imajo medtem za devet milijonov evrov ločitvenih pravic na strojih. Kolikšen del tega se bo preselil med navadne terjatve, ki jih je za 20 milijonov evrov (z Raiffeisen vred), ostaja še neznanka.