Za španske prvake je bila tekma proti Los Angelesu prva izmed štirih v sklopu ameriške turneje, ogledalo pa si jo je 30 tisoč gledalcev. Ti na prvi zadetek niso čakali prav dolgo, saj je Madridčane v vodstvo že po 85 sekundah igre popeljal Gonzalo Higuain. Devet minut kasneje je bilo že 2:0 za beli balet, gol pa je dosegel Angel di Maria.

Američane je v igro vrnil brazilski branilec David Junior Lopes, a so varovanci Joseja Mourinha stvari hitro postavili na pravo mesto in še pred koncem polčasa prek Joseja Callejona še tretjič zatresli nasprotnikovo mrežo. V drugem polčasu sta za Real gole dosegla še Alvaro Morata in Alex Fernandez.

Velja omeniti, da je Mourinho v drugem polčasu zamenjal celotno enajsterico in v igro poslal tudi nekatere zvezdnike, med katerimi so bili Cristiano Ronaldo, Mesut Özil in Karim Benzema.

Galaktiki bodo svojo naslednjo tekmo odigrali v nedeljo v Las Vegasu proti mehiškemu prvaku Santosu, sledili pa bosta še tekmi proti Milanu (8. avgusta) in Celticu tri dni kasneje.