Na progi, na kateri je slovenska reprezentanca letos veliko trenirala, ste imeli visoke apetite, izkupiček pa je bil precej manjši. Kako ocenjujete štiri slovenske nastope?

Prvi del smo opravili po pričakovanjih, saj so se vsi čolni uvrstili v polfinale. Drugi dan smo si priborili dva finalna nastopa, v katerih pa nismo izpolnili pričakovanj. Peter Kauzer je sam napovedoval naskok na olimpijski vrh, a se mu finalna vožnja ni izšla. Šesto mesto je lep rezultat, a ne takšen, kot smo ga pričakovali. Benjamin Savšek je po drugem času v polfinalu v finalu pogorel. Ni zdržal pritiska. Razočaran sem nad včerajšnjim dnem, saj smo pričakovali, da se bosta Luka in Sašo uvrstila v finale in napadla mesta pri vrhu. Škoda za Evo, saj bi se že z dvema dotikoma lahko uvrstila v finale. Sama realizacija finalnih nastopov in včerajšnjih polfinalov ni bila takšna, kot so jo tekmovalci sposobni pokazati.

Lahko tako hitro po olimpijskem nastopu ugotovite, zakaj niste izpolnili pričakovanj?

To je še prehitro. Tako Benjamin kot Peter še isti dan, ko sta blestela v polfinalu, tega nista ponovila v finalu. Kot ekipa smo storili vse, kar je bilo treba za optimalni nastop. Dovolj smo trenirali na olimpijski progi. Tudi na igrah je bilo vse poskrbljeno za dober nastop. Treba bo zadeve prespati in se pogovoriti s tekmovalci. Oni so bili namreč tisti, ki so bili na startu.

Lahko rečete, da ste slabo načrtovali pripravljenost?

Poglobiti se moramo in ugotoviti predvsem to, kaj je botrovalo slabšim finalnim nastopom. Da zgrešiš linijo v vratcih, ni rezultat slabe fizične pripravljenosti, temveč pozornosti na tistem delu proge. Tu igra ključno vlogo psihološka trdnost. Tu bomo morali očitno narediti več. Da bodo znali tekmovalci dobre vožnje ponavljati, ne pa preveč nihati.

Menite, da bo že drugi slabši olimpijski nastop od pričakovanj vplival na uspešnost Petra Kauzerja v nadaljevanju kariere?

Mislim, da si bo Peter po teh igrah začrtal pot naprej. Prepričan sem, da bo vztrajal do naslednjih olimpijskih iger. Kaj in ali bo kaj spremenil v načinu dela, je predvsem odvisno od njega in očeta, ki je njegov trener. A te stvari se bodo dogajale po sezoni. Pred nami sta namreč še dve tekmi svetovnega pokala.