Leta 2010 smo v okviru tradicionalne Šagre guoštovbe nato prvič izpeljali Šagro v maškarah. V društvu smo bili malce skeptični, saj dobro poznamo miselnost in navade naših krajanov kot tudi prebivalcev iz okolice, zato tudi nismo pričakovali velikega odziva. Zgodilo pa se je ravno obratno. Obiskovalci so prišli v velikem številu, vsi so bili zelo dobre volje in zelo sproščeni. Ob vsem tem pa se je kar nekaj obiskovalcev tudi opogumilo in prišlo maskiranih," je povedal predsednik TD Dekani Andrej Šturman.

Lanskega sprevoda mask po vaških ulicah se je tako udeležilo že šest organiziranih skupin, med katerimi so bili tudi kurenti s Ptuja. Letos bodo Šagro v maškarah priredili v soboto, 4. avgusta. Program se bo začel ob 18. uri z otroškim pustovanjem, animatorji in žonglerji, ob 19.30 se bo začel sprevod mask po vaških ulicah s predvidenim prihodom na glavno prizorišče ob 20. uri, ko bo sledila zabava z ansamblom Nočni skok.

In še ena sladka atrakcija se obeta: ker na pustovanju ne smejo manjkati krofi, bodo organizatorji poskrbeli tudi za te. Še več - polnjeni bodo s sladoledom!