Letošnja VN Madžarske bo ostala v lepem spominu pri ekipi McLaren in Lewisu Hamiltonu. Britanec je namreč na precej zaprti stezi Hungaroring, kjer je prehitevanje prej izjema kot pravilo, enostavno vse storil prav, še največ pa pokazal ravno na nedeljski dirki. Enostavno je dovolj pametno ravnal s pnevmatikami, da mu v zadnjih petnajstih krogih do živega ni mogel niti presenetljivo Kimi Raikkonen.

"To je bil odličen konec tedna. Po mnogih težavah v preteklosti sem res potreboval zmago, da se zdaj malce bolj pomirjen lahko odpravim na počitnice. Izboljšave na dirkalniku so delovale dobro, tako da sem lahko tudi varčeval s pnevmatikami. A povedati moram, da so bili tekmeci zelo hitri, posebej Kimi Raikkonen, v prvem delu pa Romain Grosjean, zato si nisem smel privoščiti niti ene napake. O zmagi pa sta na koncu odločala zelo dobra postanka v boksih. Zdaj nas čaka še precej dela, kajti pred nami je še veliko dirk," je zadovoljno nedeljsko dirko ocenil Lewis Hamilton. Britanec je ekipi McLaren privozil še en pomemben "jubilej": ker je bil najhitrejši na sobotnih kvalifikacijah, je ekipa McLaren tako 150. v svoji zgodovini dirko začela z najboljšega startnega mesta.

Drugega mesta se je malce bolj kislo veselil Kimi Raikkonen, ki je po vrnitvi v formulo 1 tretjič v letošnji sezoni stopil na zmagovalne stopničke. A zmage med njimi vseeno le še ni. "Drugo mesto ni slabo, a to ni dovolj glede na to, kar smo bili na tej dirki zmožni doseči. Nekaj dragocenih sekund so me stale težave s sistemom KERS na začetku dirke, k sreči je potem sistem le deloval. A naš cilj je le zmaga in menim, da zdaj res nismo več tako zelo oddaljeni od tega. Pomembno je, da lahko eden ali oba dirkača Lotusa voziva med prvimi tremi, ker le tako lahko res računaš tudi na zmago."

Romain Grosjean, ki je s tretjim mestom (in drugim najboljšim startnim mestom) nakazal, da je Lotus prišel v Budimpešto res dobro pripravljen, pa je bil nove uvrstitve na stopničke vseeno bolj vesel: "Če samo pomislim, da sem se to pot boril s samimi nekdanjimi in sedanjimi prvaki, potem to veliko pove. Za tretje mesto sem se moral kar nagarati, posebej zadnji del dirke je bil naporen," je dodal Švicar s francosko dirkaško licenco. In le malo je manjkalo, pa bi celo segel na drugo mesto, a je pri zadnjem postanku v boksih Kimi Raikkonen odpeljal nekaj zares hitrih krogov in je potem ob vračanju na stezo komaj še uspel prehiteti Švicarja. "Dvoboj je bil trd, a pošten. Nič posebnega, Kimi je naredil tisto, kar sem na začetku dirke storil jaz, bil je na notranji strani in meni je zmanjkalo prostora, zato sem ga moral spustiti predse," je še dodal Grosjean.

Dirkača Red Bulla Sebastian Vettel in Mark Webber pa sta očitno bolj občutila prepoved FIA o nadzoru motorne elektronike v dirkalnikih rdečih bikov, saj sta bila bolj ali manj zelo daleč od zmage, Fernando Alonso pa je ponovno (po pričakovanjih) s petim mestom potegnil največ iz svojega ferrarija.

Zdaj bodo ekipe formule 1 počivale do drugega septembra, ko bo na sporedu naslednja dirka, in sicer v vedno zanimivi Belgiji.