Predor Karavanke je po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste zaprt za ves promet zaradi okvare vozila in prometne nesreče. V smeri Avstrije je nastal zastoj do priključka Hrušica, pred predorom na avstrijski strani je trikilometrska kolona vozil v smeri Slovenije.

Na pomurski avtocesti pred prehodom Pince v smeri Madžarske je oviran promet zaradi povečanega števila tovornih vozil.

Čakalne dobe na mejnih prehodih

Zgoščen promet je iz Kopra mimo Šmarij proti Dragonji ter iz Kopra proti Izoli in Portorožu.

Na nekaterih mejnih prehodih morajo osebna vozila čakati na vstop oziroma izstop iz države. Na mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba do 20 minut, na Jelšanah pa do 30 minut.

Na primorski avtocesti proti Ljubljani zaradi nesreč zaprt prehitevalni pas pred Uncem

Na primorski avtocesti v smeri Ljubljane ni več zaprt prehitevalni pas med počivališčem Ravbarkomanda in Uncem. Med Vrhniko in cestninsko postajo Log pa je oviran promet na odstavnem pasu. Gost promet z zastoji je po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste na cesti Izola - Koper.

Na pomurski avtocesti pred prehodom Pince v smeri Madžarske pa je oviran promet zaradi povečanega števila tovornih vozil. Zastoji so sicer tudi na Hrvaškem.

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol, na primorskih cestah pa do 22. ure.