V dokumentih, ki jih je Kevin Costner v torek vložil na sodišču, je zapisal, da je produkcijska hiša Morgan Creek Productions zadnji dve leti pred njim "skrivala“ zaslužek. 57-letnik podjetje toži za zaenkrat neznan znesek. Sodeč po njegovih podatkih je film s predvajanjem v kinematografih v mošnjiček prinesel 320 milijonov evrov in "na desetine milijonov več“ s prodajo video kaset ter predvajanjem na televiziji po vsem svetu.

Tožba proti studiu vključuje tudi kršitev pogodbe in goljufijo. Costnerjeva ekipa odvetnikov pravi, da ko je igralec prevzel vlogo, mu je bilo obljubljeno, da bo prejel del dobička od filma. Ko pa je prišel čas za to "delitev“, so zavlačevali in zneske skrivali. Zvezdnik trdi, da je studio za 90 odstotkov znižal prikaz prodaje video kaset.

Direktor studia James Robinson, tako poroča Hollywood Reporter, je spor označil za malenkosten in nepomemben. "Zakaj je gospod Costner po 22 letih našel napako pri računovodstvu? Plačali smo mu več kot 32 milijonov evrov. Zdi se mi, da smo bili do njega več kot prijazni. Zanima me, koliko denarja je zaslužil z drugimi filmi. Z njim smo bili zelo odkriti.“