S ciljem še bolj izpostaviti naravno bogastvo termalnih in mineralnih voda, na katerem temelji ponudba vseh destinacij, so pred kratkim prvič na trgu predstavili enotno kopalno vstopnico Aquapass Sava Hotels & Resorts, ki omogoča kopanje v katerem koli od šestih vodnih parkov Term 3000, Term Ptuj, Zdravilišča Radenci, Term Banovci, Term Lendava in Sava Hotelov Bled. Ti so v severovzhodnem delu Slovenije med Ptujem in Lendavo oddaljeni le uro vožnje.

Po adrenalin na Ptuj

Ljubitelji toboganskih spustov se lahko adrenalinskim dogodivščinam naproti podajo v Termalnem parku Term Ptuj, ki se lahko pohvali z največjim sistemom vodnih drč in največjim slovenskim toboganom Tajfun. Ta je z menjavanjem smeri z obroči in možnostjo spusta več oseb hkrati poseben v Evropi in je namenjen tako ljubiteljem adrenalinskih doživetij kot tudi družinam. Starorimsko obarvan vodni park obsega 4200 kvadratnih metrov vodnih površin, tudi v letošnjem letu pa je Termalni park prizorišče športnih priprav številnih uglednih domačih in svetovno znanih plavalcev. Novost v kopališki ponudbi je savnanje v vinskih sodih, ki so jih letos uredili v notranjem delu termalnega parka. Gre za inovativen turistični produkt, ki je med gosti in obiskovalci zelo dobro sprejet. Sedem sekund čistega adrenalina lahko kopalci izkusijo na prvem toboganu na svetu s polnim obratom in raketnim startom. Tobogan Aqua loop se je na 22-metrskem stolpu pridružil trem obstoječim vodnim drčam in je ena izmed številnih vodnih atrakcij, ki vabijo v doživljajski bazenski kompleks Terme 3000 z 11 zunanjimi in notranjimi bazenih različnih velikosti in oblik ter obilo naravne sence pod velikimi panonskimi drevesi.

Parafinsko doživetje in romantična moč Bleda

V Termah Lendava je na voljo skupno osem bazenov, kjer s kopanjem v parafinski vodi gosti poskrbijo sočasno za mladosten videz kože. Na voljo je tudi poletni olimpijski plavalni bazen, za najmlajše goste pa tobogani in raznovrstna otroška animacija. Za termalni oddih se v Zdravilišču Radenci razprostira skupno 1460 kvadratnih metrov vodnih površin z 10 različnimi in med seboj povezanimi bazeni s termalno mineralno in navadno ogrevano vodo, kjer lahko gosti nabirajo plavalne kilometre ter se prepustijo svetovno znanim in zdravilnim mehurčkom. K radoživi otroški igri ob bazenih in sprostitvi v objemu prleškega sonca vabijo tudi Terme Banovci, kjer je na voljo 2000 kvadratnih metrov vodnih površin. Terme Banovci poleg klasičnega kampa ponujajo tudi prvi naturistični kamp ob termalnem bazenu v Evropi. Kopanje s čudovitim razgledom na blejsko panoramo se bo gostom vtisnilo v spomin v Wellnessu Živa v Sava Hotelih Bled, največjem centru dobrega počutja na Bledu, katerega termalni bazeni so posebno primerni za sproščujoče in umirjeno plavanje, otroški bazenček pa privlači družine z dojenčki in malčki.