Kevin Durant je v svojem rojstnem mestu k zmagi dodal 11 točk, Američani pa se zdaj že odpravljajo na staro celino, kjer bodo odigrali preostale tri pripravljalne tekme. Najprej bodo v četrtek pomerili moči z Veliko Britanijo v Manchestru, nato pa bodo odpotovali v Barcelono, kjer bodo odigrali dvoboja z Argentino in Španijo. Pri Brazilcih je bil prvi strelec Alex Garcia s 14 točkami, Varejao pa je dodal 12 točk in 13 skokov.

Obama "dream teamu" dal prednost pred današnjo zasedbo

Obama si je zadnjo tekmo ameriških košarkarjev na domačih tleh pred odhodom v Evropo ogledal v družbi žene Michelle ter podpredsednika Joeja Bidna, po tekmi pa je razkril, da mora v "sporu" med Kobejem Bryantom in člani originalnega ameriškega sanjskega moštva, Michaelom Jordanom, Charlesom Barkleyjem in druščino, podpreti ekipo z olimpijskih iger v Barceloni leta 1992, ki bi po njegovem mnenju premagala ameriško odpravo za London 2012.

Obama je dejal, da se še živo spominja originalnega sanjskega moštva, ki je bilo nezaustavljivo vse od prve tekme. "Moram podpreti originalno sanjsko moštvo," je dejal med polčasom tekme ZDA - Brazilija v pogovoru za mrežo ESPN.

"Menim, da Michaelu in siru Charlesu v prid med drugim govori tudi dejstvo, da njuna ekipa niti na eni tekmi ni zaostajala niti za točko (kar seveda ni res, saj so recimo v finalu OI v Barceloni kar nekaj časa zaostajali proti Hrvatom, op. a.). A tudi letos imamo odlično ekipo, ki bo v Londonu pustila svoj pečat," je bil diplomatski ameriški predsednik v dvorani Verizon Center.

Pred časom je zvezdnik Los Angeles Lakers Bryant sprožil debato, ko je javno dejal, da bi letošnja ameriška olimpijska ekipa premagala sanjsko moštvo iz leta 1992. "Bruhnil sem v smeh. Rekel bi, da to, da je sploh primerjal obe ekipi, ni bila ena njegovih najbolj pametnih potez. Slišal sem, da je izjavil, da nismo bili dovolj telesno pripravljeni. Rekel je, da smo bili prestari, a smo bili še vsi v svojih dvajsetih letih - sam sem imel 29 let, Scottie Pippen jih je imel 26, Charles Barkley 29, Patrick Ewing in Chris Mullin prav tako. Zame sploh ni vprašanja, katera ekipa je boljša," je dejal Jordan.

Na debato pa se je še najbolj humorno prek twitterja odzval Larry Bird, ki je na vprašanje, če bi letošnja ekipa lahko premagala sanjsko moštvo iz leta 1992, posrečeno zapisal: "Verjetno, da bi nas lahko premagali. Sam namreč nisem igral košarke že več kot dvajset let in zdaj je celotna sanjska ekipa res že kar malo v letih."