Peter Kauzer pravi, da je bolj živčen zaradi nošenja zastave na odprtju olimpijskih iger v petek, 27. julija, kot pa zaradi športnih ciljev. "Če sem zaradi česa živčen, sem prav zaradi nošenja zastave. Tudi ko sem izvedel za to, mi je postalo kar malo vroče. To je res izjemna čast in sem zelo vesel, da so izbrali mene. S ponosom bom dvignil zastavo in mahal z njo. Veliko ljudi poznam, ki so jo že nosili in so rekli, da je to res neverjeten občutek. Komaj čakam, da ga tudi sam doživim," je povedal Kauzer.

Ker v njegovi zbirki odličij z velikih tekmovanj manjka le olimpijska kolajna, je cilj jasen. Potem ko je po dotikih vrat na olimpijskih igrah v Pekingu osvojil 13. mesto, je spremenil miselnost, hitrosti dodal tudi preudarnost in začel serijsko nizati uspehe. Bil je dvakrat svetovni prvak (tudi lani v Bratislavi, s čimer si je zagotovil pot v London), na evropskih prvenstvih je pobral že osem kolajn v posamični in ekipni konkurenci, šestkrat je zmagal na tekmah svetovnega pokala

"Na OI ne grem kot zelenec, ampak kot izpiljen tekmovalec. Po Pekingu se je spremenilo mišljenje in funkcioniranje na tekmah. Dosegel sem vse največje uspehe v karieri, ki jih bom nadgradil z olimpijskimi igrami. Sem dozorel in vem, česa sem sposoben. V Peking nisem šel s tako popotnico. Bil sem hiter, imel uspehe, ampak nisem bil tako konstanten kot v zadnjih treh sezonah," pred tekmo življenja pravi Hrastničan, ki bo jeseni dopolnil 29 let.

Kauzerja ne skrbijo slabši nastopi na evropskem prvenstvu in v svetovnem pokalu, kjer je ostal brez stopničk, ker je tekme vzel bolj za trening. Pravi, da kljub vlogi enega glavnih slovenskih adutov za kolajno v Londonu mirno spi. "Bliže ko so OI, bolj sem umirjen in sproščen. Zavedam se, da sem trdo delal in dobro treniral. Sem pozitivno presenečen, kako sproščen sem. In če sem sproščen, se nimam česa bati," meni raketa iz Hrastnika.

"Vsi treniramo, da bi bili najboljši. Želja po uspehu je res izjemna. In verjamem v to, da mi bo uspelo," je odločen Kauzer, ki poudarja: "Najhujši tekmec si sam sebi. Če sam sebe ne moreš premagati, ne moreš niti drugih. V primerjavi s svetovnimi prvenstvi je konkurenca na OI manjša, vendar na startu bodo vsi najboljši v tem trenutku. Nobenega ne bom podcenjeval ali izpostavljal, na startu nas bo deset ali več, ki smo sposobni zmagati. Vsak bo moral narediti svoje. Če bom jaz svoje, vem, kam me to pelje. Moj cilj je to narediti, saj vseskozi pravim, da bom pokazal to, kar sem se 22 let učil in delal, ter na koncu vzeti tisto, kar mi pripada."