Med udeleženci mitinga diamantne lige je bil tudi Kranjčan Rožle Prezelj. Na atletski diamantni ligi v skoku v višino je zasedel sedmo, predzadnje mesto. Preskočil je 2,18 metra, na 2,22 metra pa je bil neuspešen. Zmagal je Kanadčan Derek Drouin (2,26 m).

"Nastop ocenjujem kot dober. Razmere za nastop so bile težke, imel pa sem ogromno smole na 2,22 metra. Pozna se mi, da imam malo tekem v tako močni konkurenci," je pojasnil Prezelj, ki je v prvem poskusu preskočil 2,13 metra, v tretjem pa letvico na 2,18. Na 2,22 metra je bil neuspešen trikrat. Za drugo in tretje mesto je bilo treba skočiti le 2,22. Drugi je bil domačin in evropski prvak Robbie Grabarz, tretji pa njegov rojak Tom Parsons.

Avstralka Sally Pearson, svetovna prvakinja na 100 metrov z ovirami, je tik pred olimpijskimi igrami doživela enega redkih porazov. Bila je druga (12,59), Američanka Kellie Wells jo je na Crystal Palaceu ugnala za dve stotinki. Kljub deževnemu in dokaj hladnemu vremenu je Francoz Christophe Lemaitre na 200 metrov tekel 19,91 sekunde, pod 20 sekundami pa se je spustil tudi Churandy Martina iz Nizozemske (19,95). V tej sezoni sta bila le Jamajčana Usain Bolt in Yohan Blake hitrejša od Lemaitra.

Nigerijka Blessing Okagbare je na 100 metrov z 11,01 sekunde ugnala svetovno prvakinjo Carmelito Jeter iz ZDA (11,03), olimpijska zmagovalka Shelly-Ann Fraser-Pryce iz Jamajke pa je bila zadnja (11,82).

Za veselje domačih gledalcev je ob zaključku v teku na en stadionski krog poskrbela Britanka Christine Ohuruogu (50,42), ki je z zmago dokazala, da je v dobri formi pred olimpijskimi igrami, kjer bo branila zlato. Tudi med atleti je na tej razdalji je 19-letni svetovni prvak Kirani James prišel do zanesljive zmage v svojem šele četrtem nastopu v sezoni (44,85).