Ko je pred dnevi podpredsednik kluba Adriano Galliani namignil, da bi Milan utegnil bogatemu francoskemu klubu prodati svoja najboljša igralca, se je marsikdo temu le nasmehnil. Tudi trener rdeče-črnih Massimiliano Allegri je kasneje v enem izmed intervjujev dejal, da ne verjame v tak prestop. Toda včeraj se je oglasil še predsednik kluba Silvio Berlusconi, ki je za Gazetto dello Sport potrdil, da je pristal na prodajo omenjenega dvojca Parižanom za 62 milijonov evrov.

“Da, res je, prodal sem Ibrahimovića in Silvo PSG-ju,“ je za ugledni italijanski športni časnik potrdil alfa in omega milanskega kluba.

Glavni razlog na videz nore prodaje je slab finančni položaj Milana, ki se trudi zmanjšati velike dolgove, zato je prodaja dveh igralcev z visoko plačo in lepo odškodnino skoraj nujna. “V dveh letih bomo tako prihranili kar 150 milijonov evrov,“ je včeraj povedal Berlusconi.

Ibrahimović naj bi se s pariškim klubom že dogovoril za letno plačo v višini 12 milijonov evrov, sklenil pa bo triletno pogodbo. Dolžina pogodbe brazilskega branilca še ni znana, Silva pa bo na leto zaslužil 7,5 milijonov evrov, danes poroča Gazetta dello Sport.

Vprašanje, ki se ob vsem tem hitro porodi navijačem Milana, je, kdo ju bo zamenjal? Največ pozornosti seveda plenijo imena napadalcev, ki naj bi poskušali zamenjati izjemnega Ibrahimovića. V Milanu naj bi si želeli pripeljati enega od napadalcev Manchester Cityja Carlosa Teveza ali Edina Džeka, obrambno vrsto pa bi radi okrepili s portugalskim reprezentantom Rolandom iz Porta.

PSG, ki že 18 let čaka na naslov francoskega prvaka, je precej zapravljal že v pretekli sezoni, a je na koncu v Franciji moral premoč priznati Montpellierju. Letos so še bolj odločeni, da ponovno zasedejo francoski prestol, zato so se v zadnjih tednih že okrepil z Argentincem Ezequielom Lavezzijem, ki so ga za 26 milijonov evrov kupili od Napolija, po nakupu dvojca iz Milana pa PSG več kot očitno postaja eden od velikanov današnjega časa in bi znal igrati vidno vlogo tudi v ligi prvakov.