Nemški časnik Bild poroča, da je vodstvo nemške nogometne lige (DFL) sprejelo sklep, da že v prihodnji sezoni na stadionih uvedejo tehnologijo na golovi črti, obveza pa velja za vseh 36 klubov v prvi in drugi nemški ligi.

Vsi klubi v prvi in drugi bundesligi bodo morali do začetka sezone 2013/14 na svoje stadione namestiti sistem inteligentnega gola (GoalRef), enega od dveh sistemov, ki jih je Fifa v četrtek odobrila za dovoljeno obliko pomoči sodnikom.

Po navajanju Bilda naj bi se Nemci odločili za sistem GoalRef, ker njegova namestitev stane “le“ 125 tisoč evrov, kar je polovico stroška, ki ga zahteva druga predlagana rešitev – sokolje oko (Hawk Eye), ki se uporablja na teniških igriščih. Za uspešno delovanje sistem inteligentnega gola zahteva čip znotraj žoge ter vzpostavitev magnetnega polja za golovo črto.

Od najmočnejših evropskih lig se je bundesliga kot prva odločila za uvedbo nove tehnologije, kmalu pa jim bodo verjetno sledili tudi v angleški premier ligi, kjer so že dalj časa glasni zagovorniki tehničnih pripomočkov na stadionih.