Sobota, 7. julija

V okviru srečanja Croatia Summit v Dubrovniku se bosta srečala zunanja ministra Slovenije in Hrvaške, Karl Erjavec in Vesna Pusić. Med drugim bosta govorila o vprašanju hrvaških varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke. Na zagrebškem sodišču pa bo prihodnji teden potekal narok o tožbi dveh hrvaških bank proti LB in NLB.

V Libiji bodo potekale volitve v ustavodajno skupščino.

Tradicionalni tek pred biki v španski Pamploni.

Ženski finale teniškega turnirja v Wimbledonu (S. Williams : Radwansa).

Nedelja, 8. julija

Nemška kanclerka Angela Merkel in francoski predsednik François Hollande bosta obeležila petdeseto obletnico sprave med državama.

Ponedeljek, 9. julija

Na tridnevni obisk v Slovenijo bo prispel italijanski predsednik Giorgio Napolitano.

Poslanci državnega zbora kot običajno s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade in njegovim ministrom začenjajo zadnje redno zasedanje pred poletnimi počitnicami.

V okviru Festivala Ljubljana bodo premierno izvedli baročno opero Orfej Claudia Monteverdija. Opera bodo izvedli kot skupni projekt treh umetniških akademij Univerze v Ljubljani - Akademije za glasbo, Akademije za gledališče, radio, film in televizijo ter Akademije za likovno umetnost in oblikovanje.

Torek, 10. julija

V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje bodo odprli razstavo ob zaključku mednarodnega natečaja za Narodno in univerzitetno knjižnico NUK II v Ljubljani. Avtorji nagrajenih rešitev bodo predstavili svoje projekte za sodobno in tehnološko moderno zgradbo knjižnice.

Koalicija je z večinskim glasovalnim strojem sklenila, da bo na tej redni seji sedem zakonov spremenila po skrajšanem postopku. Danes jih pride na vrsto pet. Vodje poslanskih skupin so za njihovo obravnavo napovedali povprečno nekaj več kot eno uro. V preostalem času, to je štirih urah, pa bodo opravili prvo branje Vilfanove novele zakona o policiji, ki zadeva izgrede na tekmah.

Nemško ustavno sodišče bo odločalo o začasni zamrznitvi nemških zakonov o fiskalnem paktu in o mehanizmu za stabilnost evra ESM.

Sreda, 11. julija

Poslanci vladajoče koalicije so skrajšani postopek za sedem zakonov uvedli, ker gre po njihovem mnenju za nepomembne zadeve. Toda napoved časa za obravnavo vsaj za dva kaže, da nimajo prav. Tako so za obravnavo novele zakona o kmetijskih zemljiščih napovedali šest, za obravnavo zakona o Loteriji pa pet ur razprav.

V Kopru se začenja tradicionalni, že 10. JEFF festival, ki bo v starem mestnem jedru tudi letos predstavil nekoliko drugačno glasbo. Program bo ponudil jazz, etno in funky glasbo uveljavljenih domačih in tujih izvajalcev.

Četrtek, 12. julija

Začenja se umetniški festival HISTeRIA, katerega osrednja tema bo časovni stroj oziroma potovanje v zgodovino. Organizatorji napovedujejo, da se bo v treh festivalskih dneh na desetih odrih - festival poteka v vasici Gračišče v slovenski Istri - zvrstilo več kot šestdeset kulturnih dogodkov.