Gorenje, ki je v minuli sezoni slavil v državnem prvenstvu, bo igral v skupini C. V tej skupini so tudi danski Koebenhavn, poljski Vive Targi Kielce, francoski Chambery, ruski Sankt Peterburg in zmagovalec kvalifikacijske skupine 2 (makedonski Metalurg Skopje, norveški Haslum, ukrajinski Dinamo Poltava in avstrijski Alpla Hard).

"Naša skupina ni atraktivna, bo pa zelo zahtevna. Pomerili se bomo z nekaterimi starimi mednarodnimi znanci, izjemno pisano druščino, ki se razlikuje po slogu igre. Navkljub temu je naš primaren cilj uvrstitev v osmino finala," je po današnjem žrebu na sedežu podjetja Adidas, ki je eden največjih pokroviteljev Evropske rokometne zveze, dejal trener velenjskih rokometašev Branko Tamše.

Celjani veseli, da so ponovno del rokometnega spektakla

Celjska zasedba bo igrala v skupini B, v njej pa so poleg nemškega Kiela tudi madžarski Veszprem, španski Atletico Madrid, švedski Sävehof in zmagovalec kvalifikacijske skupine 3 (romunska Constanta, slovaški Tatran Prešov, izraelski Maccabi Rishon Lezion in italijanski Bolzano).

"Dobili smo zelo močno, zanimivo in atraktivno skupino," je uvodoma dejal direktor celjskega kluba Roman Pungartnik in dodal: "Z žrebom se nismo obremenjevali, smo pa zelo veseli, da smo del tega rokometnega spektakla. Atraktivni tekmeci so zagotovilo, da bo naša dvorana dobro zasedena, po drugi strani pa se veselimo dvobojev z nekaterimi najbolj imenitnimi ekipami na stari celini."

Tekmovalni sistem v ligi prvakov v primerjavi z minulimi leti ostaja nespremenjen: 24 klubov bo razdeljenih v štiri skupine, v osmino finala pa se bodo iz vsake skupine, ki bo tvorila šest ekip, uvrstili po štirje najboljši. Po izločilnih dvobojih v osmini finala in četrtfinalu bo sklepni turnir že četrtič v nizu v Kölnu (1. in 2. junija 2013).

Krimovke v močni, a ekonomsko ugodni skupini

Krim Mercator bo v ligi prvakinj igral v skupini B, v njej pa bosta nastopila še madžarski Györ in hrvaška Podravka Vegeta ter zmagovalka kvalifikacijske skupine 3 (romunski Jolidon Cluj, ruski Rostov, srbski Zaječar in turška Antalya).

"Današnji žreb v Herzogenaurachu je bil najbolj kakovostno organiziran v zgodovini lige prvakinj in prvakov, Evropska rokometna zveza je v tej smeri naredila velik korak naprej. Pred žrebom nismo imeli posebnih želja, dobili pa smo stare mednarodne znanke in skupino, ki je na las podobna tisti iz minule sezone. Lani smo v prvem delu nastopili z norveškim Larvikom in Podravko, tokrat smo dobili Györ, izjemno močno tekmico pa lahko pričakujemo tudi iz naše kvalifikacijske skupine. Rostov je po igralskem kadru najbolj kakovosten, izjemno ambiciozen pa je tudi Cluj. Naša skupina je močna in kakovostna, a ugodna po ekonomski plati. Györ in Koprivnica nista preveč oddaljena niti za naše zveste privržence," je po današnjem plesu kroglic dejal trener ljubljanske ekipe Tone Tiselj.

Edina poklicna rokometna ekipa na Slovenskem je že dvakrat slavila v tem tekmovanju (2001 in 2003), v minuli sezoni pa je izpadla po drugem delu tekmovanja. Sistem tekmovanja se ni spremenil: 16 klubov bo razdeljenih v štiri skupine, v drugi del pa se uvrstita po dve najboljši ekipi iz vseh skupin.

* Liga prvakov:

- skupina A: Montpellier, Čehovski medvedi, Flensburg-Handewitt, Reale Ademar Leon, zmagovalec kvalifikacijske skupine 1 in zmagovalec turnirja povabljencev;
- skupina B: Kiel, Veszprem, Atletico Madrid, Sävehof, Celje Pivovarna Laško, zmagovalec kvalifikacijske skupine 3;
- skupina C: Koebenhavn, Gorenje Velenje, Vive Targi Kielce, Chambery, Sankt Peterburg, zmagovalec kvalifikacijske skupine 2;
- skupina D: Barcelona, Croatia Osiguranje Zagreb, Kadetten Schaffhausen, Füchse Berlin, Pick Szeged in zmagovalec kvalifikacijske skupine 4;

* Liga prvakinj:

- skupina A: Oltchim Valcea, Randers, Hypo Niederösterreich in zmagovalka kvalifikacijske skupine 2;
- skupina B: Györ, Krim Mercator, Podravka Vegeta in zmagovalka kvalifikacijske skupine 3;
- skupina C: Larvik, Dinamo Volgograd, Sävehof in zmagovalka kvalifikacijske skupine 4;
- skupina D: Budućnost Podgorica, Thüringer, zmagovalka turnirja povabljenk in zmagovalka kvalifikacijske skupine 1.