Ljubljanskemu klubu je bilo s strani Evrolige izrečeno resno opozorilo zaradi terjatev do trojice nekdanjih igralcev, ki so si pravico poiskali preko arbitraže Fibe. Zmaji bodo morali dolgove poravnati najkasneje do določenega roka, ki ga bo Evroliga sporočila klubu, temu pa bo nemudoma morala slediti tudi hitra sanacija velikega dolga preostalih terjatev.

Unionu Olimpiji je sicer bila pred petkovim žrebom dodeljena pogojna licenca, ki pa bo v primeru neizpolnitve zahtevanih pogojev prešla na naslednji klub na Ulebovi lestvici najuspešnejših evropskih moštev, so v izjavi za javnost zapisali pri Unionu Olimpiji.

"V vodstvu Evrolige se zavedamo trenutne težke ekonomske situacije v Evropi, ki močno otežuje tudi delovanje športnih klubov. Kljub temu ocenjujemo, da je finančna stabilnost klubov v tem trenutku izjemno pomembna ne samo za klube, pač pa tudi za Evroligo samo. Nikakor si v elitnem društvu 24 klubov, ne moremo privoščiti tveganja, da bi kakšen izmed kolektivov med sezono prenehal s tekmovanjem ali nastopal kot popolnoma nekonkurenčen. Takšne situacije so slabe za košarko, nižajo gledanost in posledično finančno stabilnost in ugled tekmovanja. Navsezadnje to tudi ni v skladu s pravili finančnega delovanja klubov, ki ga smo ga pri Evroligi že sprejeli. Union Olimpija je v zadnjih dneh pokazala ogromno truda in nas s konkretnimi dejstvi zadnji trenutek prepričala o resnih načrtih klubske sanacije in želji po takojšnjem poplačilu dolga, ki ga ima do nekaterih igralcev. Ker je Union Olimpija v bližnji preteklosti že pokazala, kaj lahko v Stožicah ponudi, smo se ji odločili vseeno podeliti B-licenco, a le ob izpolnjenih točno določenih pogojih še pred koncem tega poletja. V kolikor klub teh ne bo izpolnil, bo mesto za sezono 2012-2013 zasedel nekdo drug. Močno verjamemo in želimo si, da to vendarle ne bo potrebno,“ je obrazložil prvi mož Evrolige Jordi Bertomeu.

Po besedah predsednika Uniona Olimpije Janija Moderndorferja, je ostra kritika z vrha evrolige glede na trenutni položaj v klubu povsem pričakovana. "Položaj je povsem jasen in reakcija Evrolige ni presenetljiva. Elitno evropsko tekmovanje si zasluži le tiste, ki  na parketu in izven njega delujejo urejeno in stabilno. V klubu smo v zadnjih dneh ob podpori zvestih pokroviteljev dosegli konsenz o nadaljevanju evropske ambicije Uniona Olimpije. Klub se je danes zavezal, da bo v najkrajšem možnem času izpolnil zahteve, ki nam jih Evroliga sploh ne nalaga na novo, pač pa si jih nalagamo primarno sami – to je poplačilo odprtih obveznosti do nekdanjih igralcev, trenerjev in ostalih upnikov kluba. V kolikor obljub ne bomo uspeli izpolniti, v Evroligi v prihodnji sezoni ne bomo nastopali. Sam verjamem, da nam bo uspelo, zato o drugih možnostih za sedaj ne želimo razmišljati."