Trener Olimpije ste slabe tri mesece, ste se na novo vlogo že privadili?

Seveda. Pri nogometu se moraš hitro prilagoditi, saj se mnoge stvari zgodijo čez noč, kar daje tej igri le še dodaten čar.

Pred tem ste opravljali vlogo pomočnika, tako rekoč čez noč pa vam je bila zaupana vloga glavnega stratega pri Olimpiji. To je bil za vas kar velik preskok, kajne?

Šele zdaj vidim, kako naporno je delo trenerja. Moram priznati, da je veliko lažje biti pomočnik. Nekoč sem si želel postati prvi trener, vendar pa si nisem mislil, da bo do tega prišlo tako hitro. Tako sem zares zgodaj spoznal, za kako težaško delo gre.

Če boste želeli na stadion ponovno privabiti gledalce, zgolj zmage verjetno ne bodo dovolj. Navijači od vas pričakujejo tudi atraktivno igro.

Olimpija je najboljši klub v Sloveniji, tako da je povsem normalno, da se od nje to zahteva. Je pa res, da te stvari ne pridejo čez noč. Gre za dolgotrajni proces in treba bo biti potrpežljiv. Prej ali slej bo Olimpija prišla na mesto, kamor sodi.

Vendar pa je v preteklosti vodstvu Olimpije zmanjkovalo prav potrpežljivosti, saj so se trenerji menjavali kot po tekočem traku.

Tudi Ermin Šiljak bo prej ali slej odšel. To je trenerski posel. Žal živimo iz danes na jutri in smo odvisni od rezultatov.

Ekipa se je okrepila s šestimi nogometaši. Ste imeli pri prihodu teh tudi vi besedo ali je bilo to v domeni športnega direktorja Mileta Ačimovića?

Z Miletom Ačimovićem dobro sodelujeva in se veliko pogovarjava. Vsi v Olimpiji smo začrtali eno pot in želimo skupaj doseči tudi neke rezultate. Je pa vse prestope izpeljal Mile, kar ni bilo lahko, a mu je uspelo. Jaz delam na igrišču, on zunaj njega, kar je odlično.

Glede na to, da se je prestopni rok komaj začel, ste nakupe že končali?

Ta trenutek zelo težko povem kaj o tem. Začetek priprav se je začel zelo zgodaj, zato smo bili z okrepitvami primorani pohiteti. Je pa res, da je tekem v sezoni ogromno, tako da bi znalo priti do še kakšnega prihoda ali odhoda. Zagotovo bomo o tem dobro premislili, vse pa je odvisno od dane situacije.

Kako je s financami?

Smo omejeni, zato moramo paziti tudi na finančni del, ki je hkrati tudi glavni del. Predsednik kluba Izet Rastoder je glede plač sicer poskrbel, tako da so vsi igralci plačani točno na dan in ni zamujanj, kar je v teh kriznih časih velika stvar.

Maribor je naslov slovenskega prvaka osvojil z velikim naskokom, tudi letos ga bo verjetno zelo težko ujeti, mar ne?

Maribor spoštujemo. V zadnjem času je napravil zelo dobre rezultate in ima tudi veliko večji finančni vložek od nas. Posledično je lahko tudi vse to dosegel. Mi smo bili bolj skromni, zaradi česar so bili tudi rezultati skromnejši. V naslednji sezoni bomo skušali ta zaostanek zmanjšati.

Jutri vas čaka prva tekma prvega predkroga evropske lige proti luksemburškemu Jeunesse Esch . Kako visoke ambicije imate v Evropi?

Šli bomo korak za korakom. Sprva igramo z nasprotnikom, o katerem nimamo nobenih podatkov, do posnetkov se mi ni uspelo prebiti niti prek interneta. Prva tekma bo zelo pomembna in nadejamo se pozitivnega izida in posledično uvrstitve v drugi krog.

Čeprav gre za klub iz Luksemburga, vloge favorita ne želite prevzeti?

V nogometu ni več tako velikih razlik kot nekoč. Vsako tekmo bo treba vzeti resno, ne glede na to, kdo nam stoji nasproti.