Macy Gray je doslej prodala nekaj več kot 15 milijonov albumov. Petkrat je bila nominirana za nagrado grammy ter leta 2001 prejela grammyja za najboljšo pevko, priznanje MTV za najboljšo novo glasbenico in številna druga priznanja.

Že njen prvi album "On How Life is" je bil prodan v sedemmilijonski nakladi, med drugim zahvaljujoč pesmi "I Try", ki jo je ustoličila na prva mesta vseh lestvic in je še danes redno predvajana na radijskih postajah po svetu.

Izjemna vokalistka, rojena 6. septembra 1967 v Ohiu, je sodelovala z glasbeniki, kot so Fatboy Slim, The Black Eyed Peas, Erykah Badu, Carlos Santana, Femi Kuti, Zucchero, Queen Latifah, Lil Kim, Natalie Cole, Fergie in Justin Timberlake.

Na koncertu na mariborskem Glavnem odru na Dravi, ki je razprodan, bo predstavila najnovejši album Covered. Na njem so zbrane priredbe sodobnih klasik različnih ustvarjalcev. Med njimi so "Here Comes The Rain Again" od Eurythmics, "Creep" od Radiohead, "Nothing Else Matters" od Metallice ter "Sail" od Arcade Fire.