Rock Otočec je letos prvič trajal dolgih pet dni. Ob že tradicionalno zelo pestrem glasbenem dogajanju in vselej neomejeni količini osvežilnih (brez)alkoholnih pijač je ponudil marsikatero novotarijo, pisano na dušo tudi tistim nekoliko bolj umirjenim. Obiskovalci so si tako za uvod lahko ogledali glasbeno predstavo ČlovekA z bombami v režiji Matjaža Bergerja, kjer je glavno glasbeno vlogo odigrala zasedba Siddharta, nastopili pa so še številni drugi umetniki, med drugimi igralca Pavle Ravnohrib in Borut Veselko ter plesni par Nadia Bičkova in Miha Vodičar, naslednje festivalske dni pa so z bolj ali manj energičnimi nastopi začinili Hladno pivo, Gogol Bordelio, Mi2, Orlek, Vlado Kreslin, Bajaga & Instruktori, Kiril Džajkovski in drugi.

Kot se za pravo zabavo spodobi, je napetost naraščala iz dneva v dan, sorazmerno pa se je povečevalo tudi število obiskovalcev. Če so si četrtkovo ogrevanje v ne prav velikem številu privoščili le najbolj zagreti oboževalci festivala, je v petek in še posebno v soboto na prireditvenem prostoru zavladala nepopisna gneča. Po koncertnih nastopih se je množica preselila bliže šanku, kjer je za navdušenje poskrbel Franci Kek, nekdanji poslanec in glavni organizator festivala. "Oče Rocka Otočca" se je v že zelo poznih nočnih urah povzpel na točilni pult in zapel nekaj zimzelenih domačih pesmi, z veseljem pa so mu pritegnili vsi dobrovoljni zabave željni obiskovalci.

Tudi letos na Otočcu vročemu in suhemu vremenu navkljub ni manjkalo uveljavljenih blatnih radosti, za moški del populacije pa je svojevrsten vrhunec predstavljal tekmovalni izbor za miss mokre majice, kjer so brhka dekleta delno razkrila svoje čare. Čas za obisk festivala si je vzelo tudi nekaj znanih obrazov, med drugimi megaminister Žiga Turk in nekdanji vodja urada za verske skupnosti Aleš Gulič.