Kaj vam pomenijo zmage na vseh letošnjih preizkušnjah in seveda naslov prvaka?

Pravzaprav nič posebnega, prvi naslov prvaka mi je pomenil in mi še pomeni veliko več. In veliko več mi pomeni zmaga na letošnjem reliju Saturnus, kjer smo se morali zelo potruditi, da smo lahko bili najhitrejši. Tekmeci so bili neusmiljeni, zato je bila zmaga še bolj sladka. Tisto je bil pravi reli, vse drugo nima prave teže. Žal, ampak tako je.

Torej je vaša poškodba že pozabljena? Kako pa sicer deluje vsa ekipa?

Seveda, poškodbe se niti ne spomnim več. Prav nič me ne ovira med vožnjo, torej je to stvar preteklosti. Brez dobre ekipe pa ne moreš zmagovati, kljub poškodbi sem veliko sodeloval pri relijih tudi v času, ko je nastopil Piero Longhi. Njegove izkušnje so nam vsem veliko prinesle, z njim in njegovim načinom dela smo vsi napredovali. Zdaj v ekipi v času dirke res vsak natančno ve, kaj mora narediti, postali smo še bolj usklajena in osredotočena ekipa. In to se je seveda poznalo tudi pri rezultatih.

Tudi z dirkalnikom niste imeli nobenih težav?

Ne, fabia deluje odlično, večjih sprememb ni bilo, bilo je nekaj manjših izboljšav, a nič več. Potrebno je bilo dejansko le sprotno vzdrževanje, s katerim smo dirkalnik obdržali v odličnem stanju. Fabia je še vedno več kot konkurenčna v našem reliju. Lahko rečem da je eden najboljših dirkalnikov, kar ga trenutno premoremo pri nas.

Kako pa ste zadovoljni z organizacijo in predvsem s konkurenco?

Organizacija je bila do zdaj na vseh dirkah dobra, glede tega ne morem imeti pripomb. Drugo pa je konkurenca. Res si želim močnejših tekmecev, vsi si jih želimo, ker postanejo potem reliji bolj zanimivi. A žal je tako, da se moramo sprijazniti s tem, kar trenutno imamo, časi so težki in vse prej kot naklonjeni našemu športu. Zato lahko še enkrat poudarim, da je bil letos reli Saturnus edini "pravi" reli pri nas.

Kakšni pa so načrti za prihodnost?

Načrtov še nimam, je še prezgodaj. Zdaj moramo najprej končati letošnjo sezono, do konca sta še dva relija. Oba moramo vzeti resno, čeprav imava s Florjanom naslov prvaka že v žepu. Kako pa bo naprej, pa trenutno res še ne vem.