V razredu moto2 je zmagal Španec Marc Marquez (Suter), v razredu moto3 pa njegov rojak Maverick Vinales (FTR Honda).

Današnja dirka v elitnem razredu motoGP je imela v "katedrali motociklizma" spektakularen uvod: že v prvem ovinku sta trčila Španec Jorge Lorenzo, sicer vodilni v skupnem seštevku, in njegov rojak Alvaro Bautista, čelno mesto pa je prevzel Pedrosa, ki je na startu ugnal najhitrejšega iz petkovih kvalifikacij - Stonerja. Le dva kroga zatem je dirko - po lastni krivdi - končal tudi Nemec Stefan Bradl.

Na celotni dirki sta bila v ospredju Pedrosa in Stoner, na začetku zadnje tretjine pa se je na čelo kolone prebil avstralski dirkač in do konca nadzoroval svojega glavnega tekmeca na današnji preizkušnji. Stoner je na Nizozemskem dosegel tretjo zmago v tej sezoni in v skupni razvrstitvi ujel današnjega velikega osmoljenca Lorenza, sicer zmagovalca štirih dirk v tej sezoni. Po sedmih preizkušnjah sta oba zbrala po 140 točk.

"Za nami je dober vikend. Danes sem dobro vozil, zahvala za to pa gre tudi moji fizioterapevtki, ki je v teh dneh skrbela za moje bolečine v rami in nogi, ter moji ekipi, ki je odlično opravila svoje delo," je po zmagi dejal dejal 26-letni Stoner.

Drugi motociklisti se danes niso mogli enakovredno kosati z vodilnima, na tretje mesto pa se je po hudem boju z Američanom Benom Spiesom zavihtel Italijan Dovizioso.

Na dirkališču v Assnu sta bila danes na sporedu še dve tekmi: v razredu moto2 je smetano pobral španski motociklist in vodilni v skupni razvrstitvi Marc Marquez (Suter), za njim pa sta se uvrstila Italijan Andrea Iannone (Speed Up Honda) in Britanec Scott Redding (Kalex). V najšibkejšem razredu moto3 je slavil komaj 17-letni Španec Maverick Vinales (FTR Honda). Drugi je bil Nemec Sandro Cortese, tretji pa Britanec Danny Kent (oba KTM).

Naslednja dirka za točke svetovnega prvenstva bo v nedeljo, 8. julija, v Sachsenringu, ko bo na sporedu VN Nemčije.