Guardiola se ni zmotil. Na praktično identičen način ga je Iniesta rešil leta 2009 v zadnji minuti polfinala lige prvakov proti Chelseaju, ko se je Guardiola vpisoval med trenerske legende katalonskega ponosa. "Če je kdo, ki si je zaslužil gol, je to Andres Iniesta," je dejal tedanji strateg Barce. Iniesta je vse skupaj ponovil v reprezentančnem dresu, ko je v podaljšku finala svetovnega prvenstva proti Nizozemski zadel za zgodovinski prvi mundial Španije.

Malo znano je, da je Iniesta v nedolžnih otroških letih pesti stiskal za Real Madrid. Iniesta namreč ni Katalonec, ampak Kastiljec, med katerimi jih večina navija za kralje iz španske prestolnice. Ko je Iniesta hitro prerastel domače okolje, so ga starši želeli najprej preseliti v mladinski pogon Reala, a so se premislili, kajti v bližini Realovega internata za mlade nogometaše je bil tudi bordel. Svojo priložnost so hitro zaslutili pri Barceloni in izpeljali eno najboljših naložb vseh časov. Morda so imeli več sreče le še z Lionelom Messijem.

Iniesta ni nikoli pozabil na domače okolje. V kolikor ima Barca na dresih napis Qatar Foundation, Real pa Bwin, ima njegov matični klub Albacete napis Iniesta. Pred leti je namreč vložil 1,2 milijona evrov, da je postal večinski lastnik kluba, kjer je storil prve korake.

V širši družbi je Iniesta vedno tih, nekoliko odmaknjen, zase pa pravi, da se v diskotekah in lokalih ne počuti dobro. Med najbližjimi prijatelji je dobil ironičen vzdevek - kralj zabave. Kar pa ne pomeni, da je Iniesta asocialen. Njegova čustvena inteligenca je odlično razvita, zato je vseskozi pozoren na ljudi okoli sebe. Denimo lani, ko je Barcelona osvojila ligo prvakov, si je na hodnikih stadiona Wembley vzel čas za vse novinarske želje. V roke je vzel celo mobilni telefon in se prek radia javil v Španijo. Vse je počel povsem mirno in sproščeno. Ker je velik gospod. V kopačkah ali brez njih.