Norris je v kolumni v športnih novicah AmmoLand.com obtožil predsednika Obamo, da skuša v ameriško krovno skavtsko organizacijo (Boy Scouts of America) skrivaj vpeljati "gejevski duh". Norris si sicer aktivno prizadeva za pravico do posedovanja orožja, nedavno napoved člana vodstva skavtske organizacije, da bo deloval v smeri ukinitve prepovedi gejev v skavtih, pa je označil za "dobrikanje Obamovi administraciji".

"Ali Turley (član vodstva skavtov) deluje na lastno pest, ali ga je k temu z darilci in uslugami spodbudila Bela hiša? Ali gre za naključje, da si Turley 'drži štrik' s tistimi v Beli hiši in je obenem v sto letih prvi iz vodstva BSA, ki nasprotuje tradicionalni družinski drži organizacije?" se Norris sprašuje v svoji kolumni o ameriških skavtih, v kateri je – v skladu z družinsko držo – povezava na spletno trgovino s puškami in strelivom.

Pravilnik BSA je postal stvar javne debate, potem ko je vodstvo skavtske organizacije iz svojih vrst napodilo lezbijko Jennifer Tyrrell, mater enega izmed skavtov, katerega skupino je tudi vodila. Kmalu so k odhodu povabili tudi njenega sina. Tyrrellova se je ostro odzvala na Norrisovo kolumno in ga obtožila, da "je izgubil stik". Igralca je tudi povabila v krog svoje družine, kjer bo lahko osebno spoznal, kako se življenje odvija pri njih.