Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severovzhodnik. Ob morju bo do večera delno jasno in suho vreme, nato lahko tudi tam nastane kakšna nevihta Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

Jutri še kakšna ploha

Zvečer bodo padavine na severu že slabele in ponoči v glavnem ponehale. Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, nastala bo še kakšna ploha. Na Primorskem bo pretežno jasno, pihala bo šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

Danes bo dež z nevihtami že zjutraj zajel kraje severno od nas in se do večera razširil na večino sosednjih pokrajin. Ob severnem Jadranu bodo krajevne nevihte šele v noči na jutri. Jutri bo sprva še spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami. Čez dan se bo delno zjasnilo in bo večinoma suho. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

V sredo povečini sončno, postopno bo spet vroče

Nad Skandinavijo in Baltikom je ciklonsko območje. Hladna fronta je dosegla Alpe in srednjo Evropo in bo zvečer prešla naše kraje. Pred njo doteka k nam od jugozahoda topel in postopno bolj vlažen zrak.

V sredo in četrtek bo povečini sončno in postopno spet vroče.