"Letos bom imela prav poseben odklop. Po devetih letih ustvarjanja sem si našla nov izziv, Sirius pa prepuščam dobri ekipi. Svet, v katerem živimo, nas sili v delovanje v skrajnostih in ostati v ravnovesju na vseh življenjskih področjih je po mojem mnenju največji izziv današnjega časa. Naučiti ljudi, kako upravljati s svojo energijo tako, ta bodo v ravnovesju in, kar je najpomembneje, srečni. "Better your Best" je moj nov izziv. Poletje bo zato namenjeno kreaciji programov."

Kje in od koga dobite največ namigov, katere knjige in publikacije je dobro brati? In kje jih kupujete?

Navadno kar knjige najdejo mene. Redno spremljam strokovno revije, kot so Entrepreneur, GLG Resrch, SHRM. Všeč mi je njihov pozitiven pristop k pisanju strokovnih člankov. Združenja, v katera sem aktivno vključena, Slovenian Dutch Business Platform, GLG Council, prinašajo multikulturna spoznanja, svoje pa prispevajo tudi prijatelji, sodelavci in znanci. Knjige tujih avtorjev kupujem na spletu, na Amazon, vse drugo pa v svoji priljubljeni knjigarni na Ptuju.

Katere knjige boste prebirali v poletnih tednih in zakaj prav v tem času?

Na mojem poletnem seznamu je letos študijsko gradivo: Dark Side of the Light Chasers avtorice Debbie Ford in The Subtle Body: An Enyclopedia of Your Energetic Anatomy avtorice Cyndi Dale. Obe mi bosta dali odgovore in potrditve, povezane z mojim novim izzivom.

Kaj naj (pre)berejo podjetniki, ki se zavedajo, da uspeh izhaja iz njih samih?

Ni pomembno samo to, kar berejo, pomembno je, da vse, kar spustijo v svoj osebni prostor - ljudi, stvari in misli, vsebuje energijo, ki jih v njihovem življenju in delovanju podpira. Vse drugo pa naj izločijo. To je morda lažje reči kot narediti. Pogoj je namreč soočenje z samim sabo, s svojimi prednostmi in izzivi. Več kot odlično orodje za spoznavanje samega sebe je psihometrična metoda Lumina Learning, ki jo tudi sama uporabljam pri delu. Mednarodno validirana metoda ocenjevanja osmih dimenzij osebnosti in 24 ključnih osebnostnih lastnosti, vse s treh vidikov - temeljna, vsakdanja in osebnost pod stresom, omogoča, da hitro in učinkovito dobimo "priročnik" za uporabo sebe.

Kaj naj berejo in kako naj se usposabljajo, da bodo dobri vodje?

Na trgu je na milijone knjig, tečajev in tehnik, vsak lahko najde nekaj zase. Univerzalnega recepta ni, saj je vsak človek popoln in edinstven v svoji izvedbi. Najbolj preprosta pot je, da si poiščejo trenerja, ki jim bo pokazal pot, jih spremljal in vodil. Svojo pot pa mora prehoditi vsak sam, drugače ne gre.