Kot je pojasnila namestnica informacijske pooblaščenke Rosana Lemut Strle, so po pregledu ugotovili, da ni šlo za osebne podatke iz zbirk, ki bili nezakonito obdelani, temveč za kršitve zasebnosti komunikacij, saj je bila objavljena vsebina zasebnih elektronskih sporočil.

Po njenih besedah pa so oškodovancem, ki so informacijski pooblaščenki prijavili kršitev varstva osebnih podatkov, z nasveti in neposredno s pisanjem "upravljavcu" pomagali, da so dosegli umik objavljenih vsebin s spleta. Ob tem pa so jih tudi napotili, naj gredo v kazenske in civilne postopke na podlagi kršitve zasebnosti komunikacij oziroma kršitve osebnostnih pravic "v smislu obrekovanja, razžalitve in podobno".

V začetku maja sta bila namreč pod naslovom Dosje MMC RTVSLO na spletu objavljena spremno besedilo neznanega avtorja in dopisovanje med novinarji spletnega portala MMC Radiotelevizije Slovenija (RTVS) preko elektronske pošte. Ker je informacijski pooblaščenec v zvezi s tem prejel prijavo kršitev varstva osebnih podatkov, so opravili inšpekcijski postopek.