Slovenski zabavno glasbeni duet Slon in Sadež smo povprašali glede dopustniških izkušenj na Hrvaškem. Na naša zvedava vprašanja sta Jure Karas in Igor Bračič odgovorila v svojem slogu, humorno in pikro, tako kot se zanju tudi spodobi. th

Ali rada zaideta na oddih ali na izlet na Hrvaško?

Slon: Na Hrvaško ne zaidem skoraj nikoli, najraje dopustujem v slovenski Istri, tam okrog Rovinja ali v prikolici na domačem Krku.

Sadež: Odkar uporabljam GPS-napravo, redko zaidem.

Kje na Hrvaškem sta do zdaj preživela najbolj nepozabne trenutke in zakaj?

Slon: Težko bi rekel, a spomnim se, da je bilo na plaži. Zagotovo pa sem preživel najbolj pozabne trenutke v Zrčah na Pagu, od koder se ne spomnim skoraj ničesar.

Sadež: Najbolj nepozaben trenutek je bil pred vkrcanjem na trajekt Split-Lastovo, kjer so mi zaračunali 150 evrov za povratno karto. Tega ne bom pozabil nikoli.

Katere znamenitosti na Hrvaškem se vama zdijo najpomembnejše in vredne obiska?

Slon: Ena najlepših se mi zdi vrsta na hrvaško-slovenski meji v Jelšanah, ki jo sam obiščem navadno tam nekje v sredini avgusta. Res pa je, da s prihajajočo krizo in hrvaškim pristopanjem Evropski uniji počasi izginja in je tako naši otroci žal več ne bodo mogli videti.

Sadež: Zato sva se tudi vključila v organizacijski odbor civilne iniciative Naj ostane vrsta tudi za nami, ki bo vsako leto organizirala tradicionalne kolone vozil in živali na hrvaški meji ter tako našim zanamcem dala zgodovinski vpogled o lepih časih, ko smo živeli še v ločenih državah. Predloge za lokacije kolon sprejemava od julija do septembra tudi v najinem jutranjem šovu na Radiu Center, tako da vabljeni k sodelovanju.