Davidson je v 83. krogu ob poskusu prehitevanja trčil v enega od tekmecev v ferrariju iz šibkejšega tekmovalnega razreda, nato pa pri veliki hitrosti z dirkalnikom poletel v zrak, silovito treščil na tla in se nato priletel še v zaščitne gume.

Glede na okoliščine trčenja jo je odnesel kar dobro, saj je utrpel "le" zlom dveh vretenc. Nesreča pa se je dobro razpletla tudi za drugega udeleženca Piergiuseppeja Perazzinija, ki je iz prevrnjenega ferrarija nepoškodovan zlezel sam. Po nesreči je na stezo za uro in pol zapeljal varnostni avto, da so popravili poškodovano ograjo. 

"Ležim v bolnišnici s polomljenim hrbtom. Nisem si mislil, da bom ob tem času dirke tukaj," je v tvitu kmalu po nesreči zapisal Britanec, ki ga čakajo trije meseci okrevanja.

“Začutil sem kontakt z drugim avtomobilom, takoj za tem pa je moj dirkalnik zavrtelo in vrglo v zrak, kjer se je postavil na glavo, nato pa silovito treščil ob tla. Zavedal sem se, da so zaščitne ograde na tem mestu dirkališča zelo blizu in da bom pri tej hitrosti v hipu priletel vanje. Ti trenutki nesreče so bili zares strašljivi, ves čas pa sem mižal in imel roke trdno na volanu. Manj kot sekundo po pristanku na tla sem silovito trčil še v zaščitno ogrado. Odprl sem oči in videl, da sem še živ, a čutil sem precejšnje bolečine. Lahko sem premikal noge in ostale dele telesa, a vedel sem, da bi bilo zaradi bolečin v hrbtu bolje, da se ne premikam in ostanem pri miru, a zagrabila me je panika in klavstrofobija, zato sem moral iz avta. Razbil sem vrata in pazljivo splezal iz dirkalnika. Ko sem prišel ven, sem se počutil bolje, a vem, da sem imel tudi veliko sreče,“ je za angleški The Sun povedal Davidson, ki je v karieri nastopil tudi na 24 dirkah v formuli ena.