Vreme je zdržalo, bi lahko rekli za dirko v Silverstonu, saj je na suhi stezi Lorenzo ponovno dokazal, da letos očitno nima več prave konkurence. Če je še na začetku dirke kazalo, da bo v ospredju drugi dirkač Yamahe Ben Spies, ali pa vsaj Casey Stoner, se je razmerje moči iz kroga v krog bolj obračalo Lorenzu v prid. Postajal je vedno hitrejši, njegov motocikel je bil že na prvi pogled bolj miren kot pri ostalih tekmecih in na koncu je še mojstrsko ugnal Caseyja Stonerja, ki je v srednjem delu dirke ponovno zelo popustil. "Po prvih krogih me je malce skrbelo, da mi ostali v ospredju ne bodo predaleč ušli. Bil sem bolj previden, nisem hotel tvegati preveč, a potem je postajal motocikel iz kroga v krog bolj konkurenčen. Ko sem končno lahko začel voziti na vso moč, sem hitro napredoval. Dvoboj s Stonerjem je bil spet zelo zabaven, seveda pa sem še toliko bolj zadovoljen, da sem uspel zmagati," je povedal Jorge Lorenzo.

Casey Stoner je bil bolj kot ne razočaran: "Na začetku dirke je bil zame ritem prehud, enostavno se nisem dobro počutil na motociklu. Ko sem ujel pravi ritem, je bilo malce bolje, a potem sem na sredini dirke spet malce popustil. Naša največja težava je bila zadnja pnevmatika, saj se je preveč obrabljala na levi strani, zato sem bil posebej sredi ovinka precej počasnejši od Lorenza. Nisem imel nobenega ustreznega odgovora." Dani Pedrosa pa je po dirki povedal: "Tudi jaz sem potreboval nekaj krogov na začetku, saj je bil motocikel zelo nemiren. Na koncu pa je Casey le stopnjeval tempo, tako da ga nisem mogel resneje napasti. Poskusil sem, a sem bil predolg pri zaviranju in sem skoraj padel. Tako da se moram zadovoljiti s tretjim mestom."

Drugi motociklist Yamahe Ben Spies se je takrat že izgubil v povprečju, bolje pa je šlo Alvaru Bautisti. Sicer ni mogel unovčiti najboljšega startnega položaja, a je s četrtim mestom vseeno dosegel zelo dober rezultat. S stisnjenimi zobmi pa se je do šestega mesta prebil lokalni junak Cal Crutchlow. Na treningu je namreč padel in si poškodoval gleženj, zato je izpustil kvalifikacije in dirko začel z zadnjega mesta. S poškodovano nogo je v zadnjem krogu še ugnal Nickyja Haydna (Ducati). In ko smo ravno pri padcih: oba Ducatijeva motociklista sta na treningih padla na povsem istem mestu na povsem enak način. Na dirki pa je vsaj Hayden pokazal malce več optimizma, da je dolgo držal korak z najhitrejšimi, proti koncu dirke pa je moral popustiti. Valentino Rossi pa je dirko končal kot deveti. Spremembe na Ducatijevem motociklu očitno bolj ležijo Haydnu, čeravno skušajo Italijani čim bolj ugoditi Rossijevim zahtevam.