"World War Z“ temelji na knjižnji uspešnici Maxa Brooksa o zombijih in postapokaliptičnem svetu, ustvarjalci pa so imeli v mislih trilogijo filmov (kakor kaže sedaj, do tega verjetno ne bo prišlo). Eden od neimenovanih, a dobro obveščenih virov je dejal, da gre za "nočno moro od začetka do konca“, največje težave pa naj bi filmu predstavljalo pomanjkanje jasne kreativne usmerjenosti. Zadovoljni niso bili s scenarijem, na pomoč k predelavi pa so poklicali scenarista nanizanke Skrivnostni otok Damona Lindelofa.

Brez vizije še tri tedne pred začetkom snemanja

Težave so se začele že skoraj na začetku. Še tri tedne pred začetkom snemanja junija 2011 režiser Marc Forster (izbral ga je Pitt sam) ni imel vizije o zombijih, njegovi zunanji podobi in kako naj bi se premikali. "Nikakor jim ni šlo. Veliko so govorili, naredili pa nič. Niso imeli nikakršnega načrta,“ je dodal še en vir.

V vmesnem času so na veliko menjavali tudi kreativno ekipo, režiser s seboj ni mogel pripeljati svojih običajnih sodelavcev, večina pa se z izbiro njega za režijo ne strinja, saj je imel do sedaj z akcijskimi filmi stik le prek režije Bondovega filma Kvantum sočutja, ki pa je bil po mnenju strokovnjakov eden slabših bondijad.

V kinematografe s šestmesečno zamudo

Niso pa vsi tako pesimistični. "Posnetki so odlični, se pa vsi strinjamo, da bi lahko naredili boljši konec,“ je za Hollywood Reporter povedal Adam Goodman, predsednik skupine Paramount. "Pravi konec je najpomembnejši, trenutno pa smo v postopku ustvarjalnosti. World War Z je velik poletni film, prepričani smo, da bo takoj po premieri postal svetovni hit.“ Snemanje, ki so ga sicer že končali, bodo tako morali podaljšati za pet tednov.

Film bo tako v kinematografe prišel s polletno zamudo, saj so iz studia že marca sporočili, da so datum premiere z decembra letos prestavili na junij 2013.